Cupe de paine

0 comentarii

Cupe de paine! Foarte gustoase si asa, vegetariene 🙂 …dar cred ca daca adaugati ceva carne, sunca sau stiu eu mai ce, devin irezistibile! :))

 

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 felii paine toast
  • unt
  • 200 g rosii (cherry)
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 4 linguri branza proaspata
  • rosii sferturi pentru ornat

Reteta e pentru 4 persoane, dar fiind feliile de paine mai mici, am facut 6 portii.

 

Mod de preparare:

Feliile de paine se ung cu unt topit pe ambele fete pana cand se inmoaie:


Fiecare felie se pune intr-o cana sau intr-un castron termorezistent pentru a-si pastra aceasta forma la copt:


Se coc in cuptor la 220 grade timp de cca. 10 minute:


Intre timp, pregatiti umplutura. Spalati si curatati rosiile si tocati-le nu foarte marunt:


Caliti-le apoi in 2-3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui:


Bateti ouale cu 3 linguri apa, sare si piper:


Si prajiti-le:


Cand sint oarecum legate, adaugati branza (eu am pus o telemea buna, nu prea sarata)


Scoateti feliile din forme, care trebuie sa fie crocante (dupa copt) si puneti-le pe o farfurie sau un platou.
Umpleti-le cu amestecul de rosii, branza si ou:


Curatati 4 rosii potrivite, patrunjel si busuioc verde sau oricare dintre verdeturile voastre favorite(niciodata n-am in casa asa ceva cand am nevoie 😛 )

Taiati rosiile in sferturi si ornati feliile de paine cu ele si cu verdeata:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.