Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Desertul nostru pentru prea frumoasa zi a Floriilor de maine este un tort de biscuiti vegan, foarte usor de facut si foarte aromat. Ingredientul cheie a fost borcanul cu tahini cu miere pe care mi l-am cumparat in Grecia 😀 , si care a innobilat acest tort simplu de post. Mai jos, la ingrediente, v-am pus la indemana si varianta homemade a acestei paste de susan dulce de care m-am indragostit pentru prima oara in Turcia, pentru a nu avea niciun motiv de a-l ocoli :))

La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare!!! Sa ramaneti mereu la fel de frumosi si iubitori!!! <3

 

Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiti:

– 230 g biscuiti simpli (de post)

– 100 g ulei de cocos (solid)

– 2 linguri mari cu miere sau sirop de artar/agave

– 1 lingura pudra de cacao sau roscove

– 60 g migdale sau alune

– 2 linguri cu varf tahini cu miere sau unt de arahide

 

Glazura de ciocolata:

– 100 g ciocolata neagra, cu 70% cacao

– 1 lingura ulei de cocos (solid)

 

Mod de preparare:

Se unge cu ulei o forma de tort cu diam. de 24 cm. Se macina fin biscuitii in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga (rezistenta) si se maruntesc cu sucitorul. Migdalele sau alunele, crude, se prajesc 4-5 minute intr-o tigaie fara ulei. Se amesteca des, sa nu se arda. Se lasa sa se racoreasca bine, apoi se toaca marunt (daca vreti, maruntiti-le la robot).

Intr-un bol mic, la microunde, se topeste uleiul de cocos impreuna cu mierea. Se adauga cacaua si se amesteca bine. La final, se adauga biscuitii si migdalele, cat si pasta de susan (sau untul de arahide) si se amesteca totul foarte bine. Compozitia rezultata se rastoarna in forma unsa si se niveleaza cu fundul unui pahar sau cu dosul unei linguri. Blatul se lasa la frigider pana cand se pregateste glazura.

Pentru glazura de ciocolata, se topeste ciocolata, rupta in bucatele, cu uleiul de cocos (la microunde). Se lasa 1-2 minute sa stea, apoi se toarna peste blat, cat mai uniform. Se lasa minim 2 ore la frigider, pentru ca glazura sa se intareasca.

Se pastreaza la frigider si doar in momentul servirii se scoate si se feliaza cu un cutit bine ascutit si tinut cateva secunde in apa fierbinte.

Blatul va fi sfaramicios, asa ca feliati cu rabdare si atentie 🙂

Va imbratisez pe toti cu mare drag!!!

Tags: