Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (12 votes cast)

aperitive-de-craciun

 

Dragilor, mai e un pic si vine Craciunul si cum toata lumea cauta retete de Craciun acum, v-am adus, in prima faza, cele mai bune aperitive de Craciun de pe blog 🙂 Sunt festive, sunt gustoase, si, cred eu, mai mult de-atat nici nu aveti nevoie, avand in vedere ca dupa toate aceste minunatii urmeaza meniul traditional romanesc de Craciun :)) Si-apoi prajiturile, si poate tortul!!!! Revin cat de curand si cu ele 😀

Pe primul rand, de sus, gasiti gustosul trunchi de copac sarat:  http://www.laurasava.ro/2011/12/30/trunchi-de-copac/, pe langa care puteti aseza niste ciupercute din oua si niste melcisori cu sunca. Un tablou feeric, perfect pentru cei mici!!!

In dreapta lui aveti celebrul tort de somon afumat: http://www.laurasava.ro/2007/12/28/tort-de-somon-afumat/ , cu care va veti impresiona musafirii!

In mijloc e frumoasa tarta brad, cu stelute din cascaval si “globuri” din rosii cherry: http://www.laurasava.ro/2007/02/28/tarta-brad/ De foooarte mare efect pe masa de Craciun!!!

Imediat langa aveti nelipsitele saratele cu cascaval: http://www.laurasava.ro/2007/02/27/saratele-cu-cascaval/, pe care le puteti transforma in niste braduti, daca aveti trei forme diferite de fursecuri (mica-mijlocie-mare).

Pe randul de jos se regaseste rafinatul muschiulet de porc in foitaj: http://www.laurasava.ro/2007/05/19/muschi-de-porc-cu-spanac-in-foitaj/, o explozie de gusturi!!!

…si, nu in ultimul rand, delicioasele pogacele cu jumari: http://www.laurasava.ro/2007/12/28/pogacele-cu-jumari/

 

Desigur, alte minunate aperitive mai gasiti in bara de la antet, dar astea mi s-au parut cele mai reprezentative de Craciun. Ah, si nu uitati de aromatele lumanari din portocale, cele mai frumoase decoratiuni de Craciun: http://www.laurasava.ro/2011/12/02/lumanari-din-portocale-decoratiuni-de-craciun/

lumanari-din-portocale-decoratiuni-de-craciun

Tags: