Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Am facut prima mea bagheta umpluta cu cascaval si sunca pe cand eram la liceu ­čÖé Nu mai stiu daca am pus exact ingredientele pe care le-am strans in bagheta de acum, dar tin minte ca a avut un succes nebun.┬áNu era doar vesela si apetisanta, ci si incredibil de gustoasa!

De ce nu v-am aratat-o pana acum, va intrebati?! Chiar nu stiu…cred ca am lasat in urma, inconstient (sau nu), intregi pasaje din copilarie si adolescenta, care pareau┬á“uzate”, dar care nu erau deloc asa… Am invatat, asadar (pentru a cata oara?! ), odata cu anii care au trecut peste mine, ca lucrurile simple si┬ánesofisticate sunt cele mai insemnate si aducatoare┬áde bucurie (tot acest intro e o metafora, una a iesirii mele din┬ácopilarie, cred ca m-ati “citit” deja ­čśŤ )

Bagheta e o minune, si o puteti lua cu voi si la picnic (o feliati acasa si-apoi asezati feliile in asa fel incat sa refaceti bucatile de bagheta; o inveliti in folie si o pastrati la frigider pana plecati la iarba verde).

 

Ingrediente:

– 1 bagheta lunga, subtire

– 100 g unt

– 100 g crema de branza (cu smantana)

– 1 lingura mustar

– 3 oua mici, fierte

– 150 g cascaval

– 150 g sunca de pui

– 2 castraveciori murati (70-80 g)

– 1 ardei rosu (cca. 130 g)

– sare, piper

 

Mod de preparare:

Se taie bagheta pe jumatate; se golesc cele doua bucati de bagheta cu o lingura (folositi si un cutit zimtat, care sa ajunga pana in capatul subtire al baghetei):

Se amesteca untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu crema de branza, mustarul, ouale fierte si taiate in cubulete, cascavalul si sunca taiate, de asemenea, in cuburi mici. La final, se adauga castraveciorii tocati marunt si ardeiul tocat. Se adauga sare si piper dupa gust:

Se umplu baghetele cu umplutura picanta; se┬ápreseaza bine dupa fiecare lingura adaugata, pentru ca umplutura sa umple perfect baghetele. Se invelesc apoi in folie alimentara si se pun la frigider pentru minim 3 ore. Eu le-am lasat sa stea toata noaptea, ceea ce va recomand si voua sa faceti ­čÖé

A doua zi, se scoate folia, si se taie in felii potrivite:

Se aranjeaza pe un platou rotund:

 

Sfat: Baghetele se pot congela pentru 2-3 zile (invelite in folie). Se lasa sa se dezghete apoi la temperatura camerei (daca vreti, le puteti incalzi 10 minute la cuptor).

Tags: