Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Aceste rotite de foitaj sunt exemplul perfect de reteta care ia nastere din resturi de mancare ­čśÇ Am avut o jumatate de compozitie de la placintelele favorite ale lui Bogdi,┬áceva branza si mezeluri prin frigider si-un pic de┬ácarne fiarta din supa, cu care nu stiam ce sa fac, asa ca le-am unit pe toate si am facut niste gustarele delicioase pentru toata familia!!! N-am pierdut timp nici cu┬áaluatul, ci am folosit o bucata de foitaj…pierduta si aia prin congelator ­čśÇ

Rapid si foarte bun!!!!

 

Ingrediente:

– 400 g aluat foitaj

– 100 g ketchup

– 1 ceapa mica

– 2 catei de usturoi (optional)

– 1┬áaripa de┬ácurcan, fiarta, din supa

– 100 g spanac fiert

– sare, piper dupa gust

– 150 g branza Feta

– 100 g salam

– 100 g sunca de pui

– 1 ou + 1 galbenus pentru uns (si 1 lingura lapte)

 

!!! Puteti folosi ce aveti prin frigider, inlocuind unele ingrediente din lista mea cu altele (spanac cu dovlecel sau broccoli; Feta cu cascaval; carnea de curcan cu carne de pui, etc.)

 

Mod de preparare:

Se decongeleaza aluatul de foitaj, dar nu in intregime (sa ramana tare). In acest timp, se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei sau unt; se amesteca des. Se pune carnea de curcan, taiata in cubulete, si se lasa 1-2 minute la prajit. Spanacul fiert se toaca marunt si se adauga in tigaie. Se amesteca de cateva ori, se sareaza si pipereaza dupa gust, dupa care se ia de pe foc. Tineti cont de faptul ca veti adauga si Feta in compozitie, asa ca nu sarati prea tare! La final, se adauga oul si se amesteca energic. Se lasa sa se racoreasca putin.

In continuare, se maruntesc salamul si sunca (eu le-am pus in robot), iar branza Feta se sfarama. Se amesteca cele doua compozitii foarte bine.

Se deruleaza aluatul de foitaj pe o suprafata infainata; nu se intinde cu sucitorul, se lasa asa cum este! Se unge cu ketchup si se presara cat mai uniform cu amestecul de branza si carne. Se ruleaza strans si se taie in felii potrivite, care se aseaza pe o tava (cea mare, de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte (caldut) si se coc cca. 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Aici sunt langa o portie rumena de muffins cu ton ­čśŤ

Tare bune!!!!!

Tags: