Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

Aceste bomboane Oreo nu sunt altceva decat biscuiti Oreo sfaramati si amestecati cu crema de branza. Ceea ce nu le face mai putin interesante decat alte bomboane sau trufe de ciocolata. Ori┬ámai putin delicioase ­čśÇ

Eu le-am acoperit cu ciocolata cu lapte, dar si ciocolata alba e o optiune foarte buna.

Daca┬ávreti┬áceva rapid, gustos si usor de facut, aceste bombonele sunt solutia!!!! ­čśŤ

 

Ingrediente pentru cca. 16 bomboane:

Bomboane Oreo:

– 200┬ág biscuiti Oreo

– 125 g crema de branza (Philadelphia)

 

Glazura si ornat:

– 200 g ciocolata cu lapte

– firimituiri de biscuiti sau pudra de scortisoara

– 50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Se pun biscuitii Oreo, intregi, cu tot cu crema, in robotul de bucatarie si se maruntesc (se pot pune si intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul).

Se amesteca apoi cu crema de branza, intr-un bol nu foarte adanc, pana se omogenizeaza. Se acopera bolul si se lasa la frigider cca. 30 de minute. E important sa lasati compozitia la frigider, pentru ca se intareste si puteti forma mai usor bomboanele!

Se formeaza┬ádin aluatul racit┬ábile de marimea unei nuci…mai mari ­čśÇ …si se aseaza pe un platou┬á(nu┬ále inghesuiti!!!). Se pun din nou la frigider, pentru 10-15 minute, pentru a le putea┬áda mai bine prin ciocolata.

Se topeste ciocolata, rupta in bucatele, la microunde sau la bain-marie. Bomboanele Oreo se pun, pe rand, in ciocolata fierbinte si se acopera in totalitate cu ciocolata. Eu am folosit o lingurita, ca sa le intorc pe toate partile, si o furculita, cu ajutorul careia le-am scurs de excesul de ciocolata.

Cand sunt gata, se aseaza pe un platou, la distanta unele de altele, si se orneaza cu dare de ciocolata alba sau cu firimituri de biscuiti (tot Oreo) si putina scortisoara. Se pastreaza la frigider.

Iata cateva poze, pas cu pas, cu aceste bomboane Oreo care ne-au indulcit ziua┬á­čÖé

Au fost grozave, cremoase┬ási foaaarte┬áciocolatoase!!! ­čśÇ

Sfat: Daca le vreti mai “crocante”,┬ápuneti inca 4 biscuiti maruntiti in compozitie, inainte de a forma bilele.

 

Tags:
  • Daniela

    Off, draga mea Laura, ce imi faci?!! Ce imi faci?!!! De unde atatea idei si de unde atatea retete? Vrei sa ma pui la o cura zdravana de ingrasare? :))
    Absolut delicios.
    Pt maine incerc unul dintre torturile inimioara, mi.e greu sa ma decid!
    Te pup si sa fiti iubiti !

    • Daniela draga, daca ai vedea ce lista lunga cu retete-n asteptare am!!!
      Si in fiecare zi mai gasesc cate ceva :)))

      Te pup dulce, zile frumoase si numai bucurii!!! <3

  • o alta laura

    Buna. Se poate inlocui philadelphia cu mascarpone?multumesc.Felicitari pt idee.

    • “O alta Laura”, bine-ai venit! ­čśÇ
      Mascarpone ar fi o alternativa, numai ca e mult mai grasa, e untoasa…poate n-ar fi rau daca ai adauga un pumn de alune prajite si macinate (grob) in compozitie. Sau mai multi biscuiti, cum am precizat si in postare. Si chiar un pic de zahar pudra, vanilat. Testeaza un pic ­čśŤ
      Totul e sa obtii o compozitie care sa nu se lipeasca de maini, pe care sa o poti modela usor…si care sa fie gustoasa :))
      Te pup, sa-mi spui, te rog, cum au iesit!!!

      • o alta laura

        Multumesc pt promptitudine ­čĹŹ.deci, am facut cu mascarpone si intradevar a trebuit sa pun cu vreo 7-8 biscuiti mai mult.am facut portie dubla din care cateva le-am invelit in cioco, cateva le-am lasat asa negre, altele le-am “tavalit” in nuca de cocos iar restul in “codite” de ciocolata colorate asa ca am creat o tava jucausa­čśŐ. Bineinteles, sa am cu ce sa umplu tava a trebuit sa imi cert putin sotul care pur si simplu nu se mai oprea din mancat­čśç. Sunt foarte bune si cu siguranta voi mai repeta reteta. Oricum nici nu ma asteptam la altceva pt ca nu este prima reteta care o fac de la tine si toate au iesit super.
        Te pup

        • Ce mult ma bucur, Laura draga!!!!
          Si eu am ascuns cateva pentru poza ­čśÇ

          Te pup dulce, multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!!!