Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Mancam foarte rar tocanita, mai mult tocanita de pui, dar uneori, cand ploua mohorat in plina iarna, cum ploua acum, si suntem tristi ca nu putem merge la patinoar 😛 , visam la o tocanita de porc cu piure de cartofi si ardei iute. Noi, astia mari, fiindca Bogdi e absolut dezgustat numai la auzul acestei mancari pline de aroma 😀 …momentan…

 

Ingrediente:

– 1 kg carne porc (ceafa sau pulpa)

– 4 cepe potrivite

– 5, 6 linguri ulei

– 1 lingura untura (optional)

– 1 lingura boia de ardei dulce

– un varf de cutit boia de ardei iute (optional)

– 3, 4 linguri pasta de ardei cu rosii

– sare dupa gust

– un praf de piper negru, macinat

– 250 ml apa

 

Mod de preparare:

Se pregatesc ingredientele: se taie carnea in bucati potrivite (puteti folosi doar 800 g carne); se toaca marunt ceapa.

Se toarna uleiul si untura intr-o oala incapatoare. Se adauga ceapa si se caleste, la foc potrivit, pana prinde o culoare frumoasa (pana se ingalbeneste usor). Aveti grija sa nu se arda, amestecati intruna!

Se adauga apoi boiaua si se amesteca energic; se adauga imediat bucatelele de carne. Se lasa sa se prajeasca 1-2 minute, si se prajeste in tot timpul acesta. Se adauga pasta de ardei cu rosii. Daca nu aveti, adaugati 3 rosii, bine coapte, decojite, si 1 ardei rosu. Se sareaza, pipereaza si se toarna apa.

Tocanita se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pana cand se inmoaie carnea (cca. o ora). Amestecati din cand in cand si verificati daca nu cumva s-a evaporat apa. Daca e nevoie, adaugati 3, 4 linguri de apa fierbinte. Cand carnea e bine patrunsa, e frageda si moale, tocanita e gata!

Se serveste cu cartofi piure sau natur ori cu paste. Ardeiul iute e optional 😛 , puteti folosi muraturi!

Iata cum mi-a iesit mie:

Delicios!!!

Tags: