Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

In ziua in care am facut trufele de ciocolata cu avocado, am facut si-o portie de bomboane de ciocolata alba cu cocos…ca sa am cu ce sa le asortez 😀 Si desi au iesit multe, multe, s-au “topit” imediat!!!

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bomboane:

– 200 g unt de cocos (dintr-o conserva de lapte de cocos, de 400 ml)

– 180 ml smantana dulce pentru frisca

– 400 g ciocolata alba

– 100 g fulgi de nuca de cocos

– 120 g napolitane cu nuca de cocos

– 200 g fulgi de nuca de cocos, pentru bomboane

 

Mod de preparare:

Se deschide conserva de lapte de cocos si se scoate, cu o lingura, partea solida, “untul” de cocos, care la mine a cantarit fix 200 de grame 😛 Apa de cocos care ramane in conserva poate fi folosita la smoothie-uri, la insiropat blaturi sau in mancare.

Se topeste untul de cocos impreuna cu smantana dulce, la foc mic; se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se amesteca intruna, pana se topeste. Se pun fulgii de cocos (100 g) si se mai lasa pe foc 1-2 minute, amestecand energic. Se ia oala de pe foc si se lasa la racit. La final, se sfarama napolitanele cu nuca de cocos si se incorporeaza in compozitia racita. Se pune la frigider pentru minim 2-3 ore sau peste noapte (cel mai bine!!!)

Se formeaza, cu mainile, bomboane potrivite ca marime, care se dau prin fulgi de nuca de cocos (200 g). Daca vreti, puteti sa puneti cate o aluna in mijlocul lor. Se pun in cosulete de hartie si se pastreaza la frigider.

Bune, bune!!! 😛

Tags: