Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Sint, aproape :P, sigura ca va doriti noi si apetisante mancaruri cu carne de pui, care sa fie accesibile tuturor, sa se faca rapid si sa fie usor de preparat. O idee delicioasa ar fi acest pui in sos de usturoi, la care nu trebuie decat sa condimentati carnea de pui, sa o rumeniti bine si sa o aromatizati cu usturoi. Restul vine de la sine 😀

Ingrediente:

– 6-8 g. pulpe mici de pui (sau pulpe+piept de pui)

– sare, piper, boia dulce de ardei

– 8-10 catei de usturoi

– 6 linguri ulei

– 450 ml. supa de pui

– cateva fire de rozmarin (optional)

 

Mod de preparare:

Se spala bucatile de pui si se inteapa cu varful unui cutit ascutit pe langa os (in felul asta, carnea se patrunde bine). Daca pulpele sint mari, se taie in jumatati.

Se curata usturoiul si se taie in doua. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare. Bucatile de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia (puteti pune si un pic de boia iute, daca va place) si se prajesc bine, fara capac, la foc mare timp de aprox. 5 minute. Se intoarce carnea pe toate partile, sa se prajeasca cat mai uniform.

Se adauga usturoiul si se amesteca putin; se stinge cu supa de pui (sau apa, daca nu aveti supa). Se condimenteaza puiul cu rozmarin. Se acopera si se fierbe la foc mediu cca. 45 de minute. Puiul se serveste cu sos, piure de cartofi sau mamaliga. Si cu orez e minunat 😉

Tags: