Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dragii mei, am facut acest Tort Toffifee cu gandul la voi. Si cu gandul la Bogdi, care adora aceste bombonele de caramel, umplute cu nuga si ciocolata. Pentru ca noul an sa ne gaseasca mai veseli, mai ancorati intr-un decor dulce si optimist :P. Nu va spun multe, ca altadata, ci doar un simplu si din inima: “La multi ani!!!!!!!!!!!!’

Si mari, mari multumiri pentru ca mi-ati incalzit inima cu prezenta voastra!!!!!!!

Ingrediente:

Pentru crema:

– 300 g. ciocolata cu lapte sau cu cacao 50%

– 150 g. bomboane Toffifee

– 550 ml. smantana dulce pentru frisca

– 100 g. alune tocate

 

Pentru blat:

– 4 oua

– 4 linguri apa

– 100 g. zahar

– 85 g. faina

– 30 g. amidon

– 20 g. cacao

– 2 lingurite praf de copt

 

Pentru sirop:

– 3 linguri zahar

– 150 ml. lapte

 

Pentru ornat:

– 12-14 bomboane Toffifee

– cacao

 

Mod de preparare:

Incepem cu crema, dragilor, pentru ca trebuie sa stea la frigider peste noapte!!! Asadar, se pune smantana dulce pentru frisca intr-un vas, la foc mic, sa se incalzeasca. Se toaca ciocolata si bomboanele Toffifee si se adauga la frisca. Se amesteca pana se topesc. Toffifee vor fi mai incapatanate un pic :D, nu se vor topi complet, dar nu-i nimic. E chiar mai buna crema asa!!!!! Se pune la frigider, dupa cum am spus, de seara pana dimineata, sau pentru cel putin 5-6 ore.

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 170 grade (foc mediu). Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si apa rece. Se adauga zaharul, in doua transe, si se bate in continuare pana nu se mai simte. Se adauga, pe rand, galbenusurile si se amesteca usor cu mixerul, pe cea mai joasa treapta. Faina se amesteca cu amidonul, cacaua si praful de copt si se cern impreuna. Se amesteca apoi cu compozitia de oua, amestecand usor. Nu exagerati cu amestecatul, pentru ca blatul sa ramana pufos!  Se toarna aluatul intr-o forma de tort, cu diam. de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace cca. 20 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa la racit in forma, se scoate si se taie pe doua niveluri. Veti obtine trei blaturi subtirele.

Pentru sirop, se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza. Se stinge caramelul cu laptele rece si se lasa pe foc pana cand se topeste. Se lasa apoi la racit.

Se prajesc alunele intr-o tigaie fara grasime (fara unt sau ulei) pana se rumenesc usor si raspandesc o aroma irezistibila in bucatarie :D. Se lasa la racit si se toaca marunt cu cutitul (sau la robot, dar nu le macinati). Se scoate crema de ciocolata din frigider si se bate, mult si bine :P, cu mixerul :P. Adica vreo 3 minute, pana se intareste. Se amesteca apoi cu alunele maruntite.

Se aseaza blatul din mijloc, din cele trei, pe platoul de servit si  se insiropeaza. Se inchide inelul detasabil al formei (daca ati folosit o astfel de forma). Se pune o parte din crema si se niveleaza. Se aseaza blatul de sus, mai mic in diametru, si poate un pic tuguiat :P, peste primul strat de crema. Se insiropeaza si acesta. Se apasa usor. Se pune din nou crema si se acopera cu cel de-al treile blat, cel de la baza, cu suprafata cea mai neteda. La fel, se insiropeaza. Se acopera cu restul de crema si se niveleaza. Tortul se acopera cu folie transparenta si se pune la frigider minim 3 ore. Se scoate apoi cu grija din forma, trecand un cutit ascutit pe margini, si evident, desfacand inelul detasabil :P.

Tortul se serveste pudrat cu cacao si ornat cu bomboane Toffifee. Marginile se pot orna cu fulgi de migdale sau nuca de cocos. Asa mi-a iesit mie:

L-am inceput numai de dragul vostru :P, desi abia peste cateva ore il vom savura pe deplin!!!!!!!

La multi ani, prieteni dragi!!!!!!

Tags:
About the Author