Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Prajituri cu branza am deja destule pe blog, si cu nes cam tot pe-atat :P, dar o prajitura cu crema de branza si nes, atat de buna si atat de usor de facut ca asta pe care v-o arat acum, n-aveam. Ii veti adora blatul crocant de nuca, crema fina si glazura ferma de ciocolata!!!!!!

Nu sint sigura ca pana la sfarsitul anului voi reusi sa va mai aduc vreo prajitura, dar vreo doua torturi tot v-aduc 😀

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 100 g. faina

– 100 g. zahar

– 120 g. ciocolata amaruie

– 100 g. unt

– 1 lingurita nes

– 100 g. nuca

– 2 oua mari

– 1 praf de copt (10 g.)

 

Pentru crema:

– 350 g. branza mascarpone sau philadelphia

– 80 g. unt

– 120 g. zahar pudra

– 2 plicuri zahar vanilat

– 1 lingurita rasa scortisoara

 

Pentru glazura:

– 200 g. ciocolata amaruie sau cu lapte

– 2 linguri unt

– 5 linguri smantana dulce pentru frisca

– 2 lingurite nes

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se topeste pe foc mic ciocolata, rupta in bucatele,  impreuna cu untul si nesul pana cand compozitia devine omogena. Se da deoparte, si cand e calduta se incorporeaza zaharul si ouale, pe rand. Se bate compozitia cu telul sau mixerul foarte bine, pana devine lucioasa. Se pune apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si miezul de nuca taiat bucatele. Se toarna aluatul intr-o tava de aprox. 20 x 30cm. tapetata cu hartie de copt si se coace timp de  15 minute la foc potrivit (180 grade C), dupa care se scade temperatura (la 170 grade C) si se mai coace cca. 5 minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

Pentru crema, se amesteca crema de branza cu untul moale, lasat cu 1-2 ore inainte la temperatura camerei, zaharul pudra si scortisoara. Se intinde peste blatul copt si racit si se pune la frigider pana se prepara glazura.

Pentru glazura, se topeste pe baie de aburi ciocolata taiata bucatele cu nesul, frisca lichida (nebatuta) si untul si se intinde imediat peste prajitura. Se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute, apoi se serveste taiata in bucati, cu un cutit tinut in apa fierbinte (stes de fiecare data cand feliati).

Pentru voi, cu drag 🙂

 

Sfat: Puteti inlocui crema de branza cu branza dulce de vaci, trecuta prin sita.

Tags:
  • Catalina Chendea

    buna, laura
    multumesc pentru reteta, e o combinatie fericita: nuci, ciocolata, scortisoara (noi suntem mari fani), branza dulce. cred ca voi face un blat mai moale data viitoare, mie imi plac prajiturile moi. oricum e foarte buna, felicitari!
    catalina

  • Amalia

    vai ce bine arataaaaa

  • Simona

    Am facut si eu aceasta prajitura si a iesit absolut geniala! Merci frumos pentru reteta ^_^

  • gabriela

    Am facut aceasta prajitura si intradevar este fff buna.crema de mascarpone mi se parea cam “simpla”si am adaugat 3 linguri de unt de arahide.senzational rezultatul.alutatul se cam faramita la taiat :(( dar gustul era f bun.