Prajitura cu crema de branza si nes

4 comentarii

Prajituri cu branza am deja destule pe blog, si cu nes cam tot pe-atat 😛 , dar o prajitura cu crema de branza si nes, atat de buna si atat de usor de facut ca asta pe care v-o arat acum, n-aveam. Ii veti adora blatul crocant de nuca, crema fina si glazura ferma de ciocolata!!!!!!

Nu sunt sigura ca pana la sfarsitul anului voi reusi sa va mai aduc vreo prajitura, dar vreo doua torturi tot v-aduc! 😀

 

Ingrediente:

Blat cu nuca si ciocolata:
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 1 lingurita nes
  • 100 g nuca
  • 2 oua mari
  • doua lingurite praf de copt
Crema de branza:
  • 350 g branza mascarpone sau philadelphia
  • 80 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • doua plicuri zahar vanilat (20g)
  • 1 lingurita rasa scortisoara
Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie (50 % cacao) sau cu lapte
  • 2 linguri unt
  • 5 linguri smantana pentru frisca
  • 2 lingurite nes

 

 

Mod de preparare:

Incalziti mai intai cuptorul  la foc potrivit (180 grade C) si tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 20 x 30cm.

Pentru blat, topiti pe foc mic ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu untul si nesul pana cand compozitia devine omogena. Dati deoparte si cand e calduta incorporati zaharul si ouale, pe rand. Bateti compozitia cu telul sau mixerul foarte bine, pana devine lucioasa. Puneti apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si miezul de nuca taiat bucatele.

Turnati aluatul in tava si lasati la copt timp de cca. 15 minute, dupa care scadeti temperatura la 170 grade C (foc domol) si mai lasati 5 minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

Crema se face foarte usor: amestecati crema de branza cu untul moale, lasat cu 1-2 ore inainte la temperatura camerei, zaharul pudra si scortisoara. Intindeti-o peste blatul copt si racit si puneti la frigider pana se prepara glazura.

La final, pregatiti glazura: topiti pe baie de aburi ciocolata taiata bucatele cu nesul, frisca lichida (nebatuta) si untul si intindeti imediat peste prajitura. Tineti la frigider pentru cel putin 30 de minute, apoi o puteti taia in bucati, cu un cutit tinut in apa fierbinte (sters de fiecare data cand feliati).

Pentru voi, cu drag 🙂

Sfat: Puteti inlocui crema de branza cu branza dulce de vaci, trecuta prin sita. Iar aici: Prajitura Brath, aveti o alta idee delicioasa cu cafea!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Catalina Chendea 10 ianuarie 2015 - 14:28

buna, laura
multumesc pentru reteta, e o combinatie fericita: nuci, ciocolata, scortisoara (noi suntem mari fani), branza dulce. cred ca voi face un blat mai moale data viitoare, mie imi plac prajiturile moi. oricum e foarte buna, felicitari!
catalina

Raspunde
Amalia 8 mai 2014 - 19:01

vai ce bine arataaaaa

Raspunde
Simona 28 ianuarie 2014 - 13:00

Am facut si eu aceasta prajitura si a iesit absolut geniala! Merci frumos pentru reteta ^_^

Raspunde
gabriela 23 ianuarie 2014 - 17:28

Am facut aceasta prajitura si intradevar este fff buna.crema de mascarpone mi se parea cam „simpla”si am adaugat 3 linguri de unt de arahide.senzational rezultatul.alutatul se cam faramita la taiat :(( dar gustul era f bun.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.