Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dragii mei, acest Tort Philadelphia, pe care eu l-am facut sub forma de braduti, ca sa ii bucur inima lui Bogdi, se poate pastra fara probleme chiar si 4 zile la frigider, acoperit cu folie alimentara, asa ca va invit sa-l incercati chiar acum.Va fi o surpriza minunata nu numai pentru cei mici, veti vedea!!!

Este, fara doar si poate, cel mai usor si rapid tort pe care l-am facut vreodata. Aviz bucatareselor incepatoare 😀

 

Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiti:

– 300 g biscuiti cu cacao

– 150 g unt

 

Pentru crema:

– 400 g branza Philadelphia

– 50 g zahar pudra

– 200 g ciocolata alba

– 200 ml smantana dulce pentru frisca

 

In plus:

– bombonele colorate pe post de globuri (M&M, Skittles)

– 100 g nuca de cocos pentru a intruchipa zapada

– bete de lemn sau batoane de ciocolata pentru trunchiul bradului

 

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-un vas, la foc mic, sau la microunde. Se adauga biscuitii sfaramati cu sucitorul (puneti-i intr-o punga de plastic, ca sa nu zboare peste tot prin bucatarie :P) sau macinati-i in blender, la robotul de bucatarie. Presati amestecul intr-un strat uniform pe fundul unei forme rotunde cu diam. de 26 cm, cu inel detasabil. Apasati bine cu o lingura pentru a nivela “blatul”. Puneti-l la frigider pentru cca. 30 de minute, timp in care preparati crema.

Crema de branza se amesteca cu zaharul. Se topeste ciocolata alba la bain-marie sau la microunde si se adauga in compozitia de branza, amestecand energic (puteti folosi mixerul). Se bate frisca pana se intareste usor, apoi se incorporeaza  in amestecul cu branza. Se toarna cu grija peste blatul de biscuiti si se da tine la frigider peste noapte sau pentru cel putin 3-4 ore.

Se scoate cheesecake-ul din forma si se taie in forma de triunghiuri, cum am facut aici: Braduti de branza. Vor rezulta 8 braduti draguti :D, pe care ii vom orna cu bombonele colorate, ii vom presara cu nuca de cocos si le vom atasa niste bete de lemn, mai mult pentru decor decat pentru stabilitate, deoarece nu vor intra in blat, ci in crema. Daca veti face asta impreuna cu cei mici, distractia va fi garantata!!!! …iar “degustarea” se va face pe loc 😛

Simpatici foc si deliciosi!!!!!! 😛

Sfat: Puteti unge forma (doar baza) cu ulei de floarea soarelui, ca sa scoateti fara probleme tortul din forma.

Tags:
  • Vasile-Camelia Hojda

    Laura draga,as putea inlocui crema de branza cu mascarpone?Multumesc!

  • Alexandrina Xandrinne

    Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    Alexandrina

  • Sara & Miki

    Craciun fericit şi sarbatori frumoase, pline de bucurie și pace!

  • Adriana Gherman

    Ce vesel este!
    Sărbători fericite!