Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Intr-una din cartile pe care mi le-am cumparat in Grecia, aceasta reteta de placinta cu branza Feta si dovlecei aparea sub numele de Batzina, dar din cate am aflat, navigand pe net, se pare ca ceea ce va arat eu acum n-ar fi tocmai o Batzina traditionala, care in mod normal contine numai branza, ci una cu dovlecei ­čśŤ

Sunt multe variatiuni pe tema asta, cu faina simpla, cu faina de malai, dar credeti-ma, oricum ar fi, se face foarte usor, si rapid, si e nemaipomenit de gustoasa!!!

 

Ingrediente:

– 350 g. faina

– 2 lingurite praf de copt

– 200 ml. lapte

– 150 ml. ulei de masline

– 4 oua

– 600 g.┬ádovlecei┬á(sau zucchini)

– 300 g. branza Feta

– 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se decojesc dovleceii si se rad pe razatoarea mare. Se presara cu o lingurita de sare si se lasa cca. 15 minute la scurs intr-o sita. Se transfera apoi intr-un bol incapator si se amesteca cu ouale intregi (cu lingura sau mixerul). Se adauga uleiul de masline si laptele.

Branza Feta (o puteti inlocui cu telemea) se sfarama si se adauga compozitiei. Se presara putin piper negru (de sare nu mai e nevoie, mai ales daca folositi Feta). Se adauga faina amestecata cu praful de copt, neaparat cernute, si se amesteca totul foarte bine.

Se tapeteaza o forma de aprox. 20 x 30cm. cu hartie de copt; se toarna aluatul si se niveleaza. Se presara bucatele de unt rece deasupra placintei, din loc in loc. Se coace timp de aproximativ 45 de minute. Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate felia.

E super buna!!!

Poza veche ­čÖé

Tags: