Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

La multi ani, romani dragi de pretutindeni!!! Astazi nu am fasole cu carnati pentru voi :D, dar am niste mere umplute cu sunca si varza, gustoase foc!!! Va pup pe toti si va multumesc pentru ca imi sinteti alaturi!!!

 

Ingrediente:

– 1 varza mare (alba sau rosie)

– 1 ceapa mare

– 2-3 linguri pasta de ardei

– 4 linguri unt sau ulei

– 250 ml. vin rosu sec

– 200 ml. apa

– 2 foi de dafin

– 1 lingurita chimen

– 1-2 cuisoare

– un varf de cutit scortisoara

– 2-3 linguri otet (de vin rosu)

– sare, piper

– 250 g. bacon afumat cubulete (sunca)

– 4 mere mari

 

Mod de preparare:

Se curata varza, se taie sferturi si se toaca. Se curata ceapa, se spala, se toaca si se caleste in unt sau ulei. Se adauga pasta de ardei si sare, piper dupa gust. Se adauga varza si vinul impreuna cu apa; se amesteca bine. La final se pun mirodeniile si otetul. Se lasa sa fiarba totul timp de 40 de minute, cu capac.

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit). Varza calita se aseaza intr-o tava. Se spala merele si se taie capacelele de pe fiecare. Se scobesc merele cu grija, lasand baza si o margine de cca. 1 cm. Se umplu apoi cu cubuletele de sunca (doar 150 g.) si se aseaza pe varza. Se presara varza cu restul de sunca (100 g.). Se aseaza capacele merelor, se acopera tava cu folie de Al. sau cu un capac, si se da totul la cuptor timp de cca. 35 de minute.

Se scoate apoi capacul sau se inlatura folia si se mai coace inca 15 minute, la 200 g C (foc mare), ca sa se rumeneasca.

Tags:
  • Streulea Cristian

    gizas femeie, salivez doar citind titlul…