Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ne era pofta de-o negresa cu ciocolata de numa’, dar mie, ca de obicei, imi trebuia ceva in plus :D, asa ca am faurit rapid o negresa cu cafea!!!!!!!! O negresa delicioasa cu cafea si alune!!!!!!!!!

Ingrediente:

– 300 g. ciocolata cu lapte sau amaruie

– 220 g. unt, taiat cuburi

– 200 g. zahar

– 4 oua

– 4 linguri cafea tare, neinduclita

– 180 g. faina

– 1/2 plic praf de copt (5 g.)

– 100 g. alune sau nuci, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de aprox.25 x 35cm.

Se pune ciocolata si untul sa se topeasca intr-un vas la bain-marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-au topit, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se bate zaharul cu ouale intregi, timp de cca. 2 minute. Se adauga cafeaua fierbinte si treptat, amestecul de ciocolata si unt. Se cerne faina impreuna cu praful de copt deasupra compozitiei si se adauga alunele tocate. Se amesteca totul usor, cu o spatula.

Se toarna aluatul in tava si se niveleaza. Se coace la mijlocul cuptorului timp de 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in bucati potrivite si se savureaza 🙂

Sfat: Puteti sa folositi ciocolata cu alune in locul ciocolatei simple si a alunelor tocate separat 😉

!!! Aveti grija sa nu coaceti prea mult negresa. Acest tip de prajitura trebuie sa aiba o crusta deasupra, insa mijlocul trebuie sa ramana moale si usor cremos.

Tags: