Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Mai am o salata pentru voi, dragilor!!!. O salata de pui cu sfecla si cascaval, delicioasa foc :P, pe care au savurat-o cu pofta toti invitatii lui tati (revin cu tortul cat de curand). Inclusiv Bogdi. Sau mai bine zis, mai ales Bogdi, care mi-a spus ca asta e cea mai buna salata pe care am facut-o vreodata!!!!!!!!!!. El e mare fan sfecla, ca si mine, asa ca il inteleg 😀

Ingrediente:

– 1 piept de pui mare sau doua pulpe

– 2 sfecle rosii mici

– zeama de la o lamaie

– 200 g. cascaval

– 1 portie maioneza

– 2 linguri smantana

– sare, piper

– felii de albus fiert pentru ornat (optional)

 

Mod de preparare:

Se fierb sfeclele in apa cu sare sau se coc la cuptor pentru cca. o ora. Se lasa la racit, se curata si se taie cubulete.

Se fierbe sau frige in putin unt pieptul de pui ori pulpele.  Se taie in bucati nu prea mici.

Se taie cascavalul cubulete.

Se pregateste maioneza si se amesteca cu zeama de lamaie.

Se amesteca intr-un bol incapator toate ingredientele pregatite mai sus: sfecla, carnea, cascavalul si maioneza cu lamaie. Se adauga smantana si sare si piper dupa gust. Salata se aseaza pe un platou sau in boluri, si se orneaza cu albus fiert sau cubulete de cascaval.

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!

Tags:
  • Cornelia

    Am facut-o de Sfantul Nicolae. Musafirilor mei le-au placut. Sigur o sa o mai fac.
    Te pup Laura. Multumim pentru fiecare reteta. :*