Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Aceasta marmelada de gutui cu mere este una dintre ultimele conserve de toamna din anul asta. Mai am ceva bun pentru voi, cu mere, si niste ciuperci marinate, adorabile :P, dupa care va voi retine atentia cu retete de post. Si-apoi cu retete de Craciun. Dar pana atunci, va las sa savurati aceasta marmelada delicioasa!!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 3 kg. gutui

– 3 kg. mere

– 800 ml. apa

– zeama de la o lamaie

– 1 kg. zahar

 

Mod de preparare:

Se curata gutuile de coaja si cotoare, se taie in bucati potrivite si se pun la fiert, in apa rece, timp de 20 de minute. Intre timp, se spala merele, se taie in felii (nu se decojesc) si se pun peste gutuile inmuiate. Se adauga si zeama de lamaie si se fierbe totul inca 20 de minute. Se adauga zaharul si se lasa la fiert, la foc mic, cca. 45 de minute sau pana cand se obtine o masa ca un gem. Cand e gata, se pune in borcane cu capace ermetice si se lasa la racit, o zi, doua, sub paturi.

 

Sfat: Daca o vreti mai compacta, ca un gem, bagati un pic mixerul de mana in ea 😛

Tags:
  • Mihai Zaharia

    Super! Imi plac de mor combinatiile de genul asta. Multumesc mult pentru idee. Eu de exemplu am facut dulceata de pepene galben, mere si scortisoara sau dovleac, mere si stafide. O s-o incerc cu siguranta si pe asta a ta.

    Si cum zice toata lumea, ca din pasiunea ta sa faci job, mi-am facut si un magazin online, http://www.bunicel.ro (daca o sa mearga marmelada de gutui cu mere, dau un suc). 🙂