Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

 

 

Sa recapitulam un pic: zacusca, ketchup, pasta de ardei, bifat :P, compoturi, gemuri si alte cele, la fel, doar zacusca de gogosari a ramas nedezvaluita. Si mai aveam de gand sa fac vreo doua, o zacusca de conopida si una de dovlecei, dar nu am reusit. Nu e tarziu, oricum, deci asteptati-va si la alte surprize intemnitate in borcane 😀

 

Ingrediente:

– 30 gogosari

– 4 kg. rosii sau 2 litri bulion

– 800 g. ceapa

– 2-3 morcovi

– 500 ml. ulei

– 2 foi de dafin

– sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa, se spala si se taie solzisori; se caleste in uleiul incins, se adauga morcovii curatati si dati pe razatoare. Gogosarii se coc, se sareaza si se lasa sub capac cateva minute pentru a li se inlatura cu usurinta coaja.

Se curata, deci, de pielite, cotoare si seminte, se taie felii subtiri si se adauga peste ceapa. Eu i-am maruntit la blender.

Rosiile se dau prin masina de bulion, iar sucul obtinut se adauga peste gogosari. Se potriveste zacusca de sare si piper, se adauga foile de dafin si se lasa la fiert la foc mic, amestecand des (mai ales catre sfarsitul fierberii) pana scade apa si uleiul iese la suprafata.

Mie mi-au iesit 12 borcane de 400 g. Delicioase toate!!! 😀

 

Sfat: puteti folosi 15 gogosari si 15 ardei capia.

Tags:
  • tutorialelogan

    gizăs girl! ai dat dezlegare la retete in ultimele zile 😀