Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

 

 

Sint atat de multe mancaruri cu dovlecei pe lumea asta, si toate bune :D, dar exista si deserturi cu aceasta minunata leguma, cum ar fi dulceata de dovlecei sau prajitura cu dovlecei pe care v-o prezint acum, si care va va uimi cu siguranta!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 2 cani faina (umplute doar pe trei sferturi)

– 1/2 cana ulei

– 1/2 cana zahar

– 3 oua

– 2 cani dovlecei razuiti

– 1/2 cana nuca

– 2 linguri lichior de oua sau 1 lingura zeama de lamaie/portocala

– 1 plic praf de copt (10 g.)

– zahar pudra si stafide pentru ornat

!!! Am folosit o cana de 250 ml.

 

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul, cu ajutorul mixerului, timp de 1-2 minute. Se adauga uleiul in fir, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute), dovleceii rasi si nuca taiata marunt cu cutitul. Eu m-am lenevit rau :D, si am tocat nuca la blender (nu foarte fin). Se adauga lichiorul de oua sau sucul de fructe si se amesteca totul foarte bine.

Se toarna compozitia intr-o tava de aprox. 25 x 35cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc potrivit) si se lasa la copt cca. 25 de minute:

Cand se raceste, se taie in bucati potrivite si se pudreaza cu zahar. Se orneaza cu stafide uscate sau inmuiate 1-2 ore in rom:

 

Serviti, va rog 🙂

 

Sfat: Daca va place scortisoara, amestecati zaharul pudra cu putina scortisoara si apoi pudrati bucatile de prajitura.

Tags:
  • Ghior Silvia

    am facut si a iesit delicioasa Bravoo

  • Andreea Ioana

    bunnn am papat si eu
    http://www.autostil.ro

  • AndreeaDenisa

    Minunta combinatie !! Trebuie sa fie si gustoasa!

  • Agendautila

    arata perfect aceasta prajiturica cu dovlecei!