Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

 

 

Ador ghiveciul de legume!!! Mai ales vara. Si mai ales in formula asta simpla si rapida, cu rosii, ardei si-un pic de vanata si dovlecel. Desigur, voi mai puteti adauga conopida, morcovi, fasole verde, sau orice altceva ar face un ghiveci mai ghiveci :D, dar mie asa imi place si doar asa il savurez pe deplin!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 3 cepe verzi, cu tot cu cozi sau 2 cepe uscate

– 4-5 ardei

– 6 rosii

– 1 dovlecel

– 1 vanata

– 1, 2 catei de usturoi

– 3, 4 linguri orez (cu bobul rotund)

– sare, piper

 

Mod de preparare:

Se spala rosiile si ardeii si se taie in bucati mai mari. Se curata de coaja dovlecelul si vanata si se taie in patratele potrivite. Se incing 6, 7 linguri de ulei intr-o tigaie. Ceapa se toaca si se pune in tigaie la dinstuit. Se amesteca des, sa nu se prinda. Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeii. Se pune un praf de sare si se lasa 1-2 minute la dinstuit, sub capac. Se adauga apoi dovlecelul si vanata si se mai lasa inca vreo 2 minute la fiert, cu capac. Se spala orezul si se adauga la ghiveci. Se amesteca putin si se adauga rosiile. Se amesteca totul bine si se lasa la foc mic pana cand fierbe orezul. Se da deoparte si se lasa 5-10 minute sub capac, pentru ca orezul sa se umfle bine-n pene 😛

Pofta buna!!!!!!!!!!!

 

Sfat: Daca rosiile nu sint foarte coapte, mai adaugati un pic de apa si o lingura de bulion.

Tags:
  • Milea Nadina

    fara cuvinte….

  • Merge perfect dupa o bauta

  • Rocsy Ciobanu

    O bunatate de mancare!