Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (6 votes cast)

 

 

Dragilor, dovlecei pane mananca pana si Bogdi 😛 (si conopida pane ii place), asa ca nu vad de ce nu v-ar placea si voua 😀

Sint foarte gustosi si simpli dar cu un sos tzatziki ori cu mujdei de usturoi sint incredibil de racoritori si buni!!!!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 2, 3 dovlecei mijlocii

– 1 lingura de sare grunjoasa

– 2 oua

– sare, piper

– o cana de faina

– ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se curata de coaja dovleceii, se spala si se taie in felii de cca. 1 cm. grosime. Deci, nici prea subtiri dar nici prea groase, pentru ca focul sa le cuprinda perfect.

Se pun feliile de dovlecel intr-un bol incapator si se sareaza (cu sarea grunjoasa). Se amesteca bine si se lasa cateva minute “sa-si lase apa”. Vreo 10-15 minute, dupa care se scurg bine si se pregatesc de prajit.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Nu va zgarciti cu uleiul :P, dovleceii pane ies minunat in baie de ulei.

Se bat ouale cu un praf de sare si piper; rondelele de dovlecel se dau, pe rand, prin faina si apoi prin ou batut. Se prajesc in ulei, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos. Se scot pe prosoape de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, si…se servesc 🙂

Foarte buni si calzi si reci!!!!!!!!!!!!

Tags:
  • Iliuta Ioana

    va mai pot da un sfat sa treceti dovleceii prin faina,ou si apoi prin pesmet vor fi si mai aratosi si mai deliciosi si un pic crocanti daca sunt mancati pe loc!

  • AndreeaDenisa

    Minunati si buni!!