Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Dragilooor, a venit vara din nou!!!!!! 😀 E foarte cald astazi, si sper si maine, si poimaine, si paaana-n toamna tot asa, fiindca m-am saturat de zile sterse si-nnorate in plina “luna a lui cuptor”. De bucurie, v-am pregatit o surpriza dulce, un tort fara coacere, un cheesecake cu banane, absolut delicios!!!!!! S-aveti pofta!!!!!! 😛

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 250 g. biscuiti cu unt

– 150 g. unt

 

Pentru crema:

– 4 banane

– 300 g. crema de branza cu smantana

– 350 ml. smantana dulce pentru frisca

– 100 g. zahar

– 3 foi gelatina sau 5 g. gelatina granule (jumatate de pliculet)

– 1 lingura zeama de lamaie

 

Pentru ornat:

– 1 banana mare

– mici decoratiuni de ciocolata, cumparate sau facute in casa

– fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se zdrobesc cu sucitorul sau mai usor, se macina  la robotul de bucatarie, cum am facut eu :P. Se topeste untul intr-o cratita sau intr-un bol la microunde si se amesteca cu firimiturile de biscuiti. Se preseaza amestecul intr-un strat cat mai uniform, pe fundul unei forme rotunde (diam. 24 cm.), cu margine detasabila, tapetata cu hartie de copt sau unsa usor cu ulei. Se da la frigider.

Se decojesc bananele si se piseaza. Se amesteca imediat cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri. Se amesteca crema de branza cu zaharul si piureul de banane. Se inmoaie gelatina timp de 10 minute intr-un bol cu apa rece (apa cat sa treaca cu doua degete peste gelatina). Se scurge apoi de apa si se topeste la bain-marie sau la microunde. Aveti grija sa nu dea in clocot, deoarece isi pierde proprietatile de inchegare. Se amesteca gelatina topita, si racorita, cu 4 linguri de crema si de-abia dupa aceea se adauga in intreaga compozitie (in felul asta, gelatina nu va face cocoloase). Se bate usor frisca si se amesteca cu crema de banane.

Se toarna umplutura in forma, peste blatul rece de biscuiti, si se niveleaza. Se lasa cheesecake-ul la frigider peste noapte, sau daca va grabiti sa-l degustati, pentru minim 3 ore. Inainte de servire, se desface inelul detasabil al tortului si se aseaza, cu grija, pe un platou. Se orneaza cu felii de banana, ciocolata si nuca de cocos:

“Bucatica” voastra 😛

 

Sfat: Puteti folosi la crema de banane doar 200 g. crema de branza, restul de 100 g. putand fi inlocuit cu iaurt. Dar va trebui sa mai adaugati o foaie de gelatina (sau o jumatate de lingurita gelatina granule).

Tags:
  • Nicoleta Carmen Friedel Cilibi

    Asa cum mi-am propus,am reusit sa fac si aceasta reteta minunata,a iesit la fel de buna ca si celelalte doua,multumim tare mult pentru inspiratii!!!Urmeaza un tortulet cu capsuni,de sezon.Te imbratisam cu drag!

  • emilia dragoi

    super retete te voi urmari in continuare ca-mi plac