Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

 

 

Nu stiu daca reteta asta de biscuiti sarati va va inviora inceputul de saptamana (mie numai la dulce imi sta gandul :D), dar cutez  sa v-o arat, fiindca e o reteta rapida si usor de preparat. Biscuiti sarati cu morcovi si branza pentru toata lumea, asadar 😛

…si daca va mai raman cativa morcovi, puteti sa faceti si varianta dulce: Biscuiti dulci cu morcovi!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 3 morcovi mari

– 200-250 g. faina

– 100 g. telemea uscata

– 2 lingurite ulei

– 2 oua

– chimen, dupa gust

– sare, piper

 

Mod de preparare:

Se curata morcovii de coaja, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Se rade si branza pe razatoarea mica si se amesteca cu morcovii rasi (si presati de suc). Se cerne faina si se amesteca in compozitie impreuna cu ouale intregi sau batute si uleiul. Se pune sare si piper dupa gust si se amesteca totul foarte bine. Se obtine un aluat omogen, care se modeleaza in forma de bila si se inveleste in folie alimentara transparenta; se pune in frigider pentru minim 1 ora.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se presara faina pe planseta si se intinde aluatul. Nu mai gros de 1 cm. Se taie cu o forma mica, rotunda, sau cu un pahar si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Rondelele de aluat se presara cu chimen si se coc cca. 15-20 de minute.

Sfat: Daca nu va place chimenul, folositi mac sau susan.

 

Tags:
  • oana

    buna Laura, cele 2 lingurite de ulei se pun in aluat? ca le-ai trecut la ingrediente dar apoi nu ai scris ca se pun in aluat.
    multumesc!

  • VERONICA

    Arata bine. Pentru copii sunt minunati. Nu punem nimic de crescut?