Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

 

 

Daca aveti pofta de ceva sarat si bun, care sa fie gata in maxim 20 de minute, preparati aceste briose de malai cu branza si bacon, delicioase si calde si reci. Reteta e luata din cartea mea cu aperitive si retete pentru mic dejun: Le Cordon Bleu, din care am de gand sa va mai aduc si alte bunatati 🙂

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

– 140 g. malai galben

– 140 g. faina simpla

– 20 g. zahar tos

– 1 lingurita praf de copt

– 1 lingurita sare

– 300 ml. lapte batut

– 2 oua mari

– 80 g. unt

– 120 g. branza Cheddar

– 100 g. bacon

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se pregateste o forma de briose cu 12 orificii, si se unge bine cu unt sau se tapeteaza cu hartii speciale pentru muffins (in forma de cupe).

Intr-un castron, amestecati malaiul, faina, zaharul, praful de copt si sarea.

Intr-un castron separat, bateti cu telul sau mixerul laptele batut, ouale si untul topit. Faceti o adancitura in mijlocul ingredientelor uscate si turnati amestecul de lapte batut. Amestecati pana cand se omogenizeaza usor. Adaugati branza taiata in cuburi mici si baconul prajit, in prealabil taiat in bucatele. Aluatul trebuie sa fie gros (chiar cu cocoloase). Nu amestecati in exces!

Puneti compozitia in forma pregatita, umpland cate trei sferturi de cupa. Coaceti briosele 15-20 de minute, pana se coloreaza usor, iar daca introducem o scobitoare in mijlocul uneia, aceasta iese curata. Scoateti-le imediat din forme si raciti-le pe un gratar.

Sint absolut minunate!!!!!!!!!!!!

 

Sfat: puteti inlocui branza cheddar cu telemea de vaca 😉

Tags:
  • Pingback: Cirese Junioare de mai 2013 - Pagina 19()

  • corina

    Buna, Laura
    Sunt noua pe blogul tau dar deja am incercat cateva retete si mi-au iesit super(aseara am facut pt a4a oara vafele cu nuca de cocos vafe de care au ajuns si la colegii sotului 🙂 ). Azi voi incerca briosele ca arata prea bine… felicitari pt blog si multumesc in numele familiei pt retete. ;p

One Pingback/Trackback