Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

 

 

Dragilor, eu pe blog retete cu soia nu prea am…doar vreo doua cu lapte de soia :P…si cum in zilele de post am mai gatit una, alta cu soia (o sa va aduc o reteta de snitele din soia, delicioasa!!!!!!) m-am gandit ca va vor prinde bine si voua. Se pot pregati oricand, nu neaparat in post, fiind foarte gustoase si sanatoase. Astazi am pentru voi o tochitura de soia, buna si rapida!!!

 

Ingrediente:

– 1 pachet cuburi soia (100 g.)

– 1 ceasca bulion (250 ml.)

– 2-3 catei de usturoi

– sare, piper

– cimbru sau foi de dafin (dupa gust)

 

Mod de preparare:

Se fierb cuburile de soia impreuna cu condimentele timp de aprox. 40 de minute, dupa care se scurg bine de apa in care au fiert si se lasa la racit.

Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita, se pune usturoiul trecut prin presa si bulionul si se lasa 1-2 minute la fiert. Se adauga cuburile de soia, piper si dafin sau cimbru (nu exagerati insa cu dafinul, fiindca da un gust amar mancarii), sare, daca mai e nevoie, si se lasa la fiert cca. 15-20 de minute. Daca mai e nevoie, se adauga apa.

Se serveste fierbinte, dar e buna si rece. O puteti garnisi cu marar sau patrunjel.

E foarte buna cu mamaliga 😉

 

 

Tags:
  • Pingback: Snitele de soia cu mustar | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Livia

    Aaaaah ! De ce n-ati postat mai devreme reteta? Mi-am luat luni soia cuburi de la plafar si in lipsa de chef si inspiratie, am fiert-o si am incercat s-o mananc asa, simpla. Bine, am adaugat si putin bulion peste fiertura (semi-scursa), doar-doar i-o mai dilua din gustul fad. Didn`t work. Am aruncat mai bine de 3/4 din cantitate. Da, stiu, sunt un non-geniu gastronomic 🙂

  • estera

    Buna,soia trebuie scursa bine de apa inainte de a fi adaugata in sos?Multumesc frumos:)

One Pingback/Trackback