Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

 

 

Prajitura cu pesmet pe care v-o prezint astazi nu este una spectaculoasa, dar reprezinta modul ideal de a folosi pesmetul rezultat dintr-o paine sau un cozonac, pe care nu le mai vrea nimeni :D, intr-o prajitura care poate fi savurata de intreaga familie. Se poate servi si simpla, dar e mult mai buna cu gem de caise ori prune sau chiar mai bine, cu o crema de alune (Nutella).

N-ar strica nici o  portie de budinca 😛

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 350 g. pesmet din cozonac sau paine

– 4 oua mari

– 10 linguri apa calda

– 500 ml. lapte fierbinte

– 2 linguri unt topit sau ulei

– 5 linguri cacao

– 150 g. zahar

– 1 lingurita praf de copt

 

Pentru sirop:

– 200 ml. apa

– 2 linguri zahar

– 1 lingurita esenta rom sau vanilie

 

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un castron incapator pesmetul cu cacaua, apoi se toarna laptele fierbinte amestecat cu unt topit sau ulei. Se lasa deoparte.

Se separa ouale; galbenusurile se bat cu zaharul si apa fierbinte timp de 1-2 minute sau pana se spumeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in galbenusuri, incet, cu o spatula, sa nu se lase compozitia. Se toarna amestecul de mai sus in compozitia cu pesmet si se omogenizeaza.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 25 x 30 cm. si se toarna compozitia. Se da la cuptor, la 170 grade C (foc mediu) pentru cca. 30 de minute. Se scoate apoi din cuptor si cand s-a mai racit se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.

Se prepara siropul din apa cu zahar, lasandu-se la fiert timp de 5 minute. Se adauga esenta de rom sau vanilie. Se toarna siropul fierbinte peste prajitura si se lasa la racit. E foarte buna si fara sirop.

 

Mai sus, in poza de prezentare aveti varianta cu pesmet din cozonac (uscat si maruntit la robot) iar aici e varianta cu pesmet din paine:

O prajitura simpla si buna!!!

Tags: