Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

 

Acest tort cu crema de branza si mandarine, proaspat si racoritor, a fost o minunata surpriza in ziua de dupa Revelion. Am vazut artificiile cu o noapte inainte, impreuna cu Bogdi, langa Catedrala, si a fost absolut spectaculos…iar acasa ne-am mai delectat cu o portie :P, acest deliciu numindu-se de fapt: Tort de artificii cu crema de mandarine.

Se face foarte usor si e grozav de bun, asa ca sper sa-l incercati cat mai curand!!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 25 g. unt

– 2 oua

– 75 g. zahar

– 75 g. faina

– 1/2 lingurita praf de copt

– 1 1/2 lingura cacao

 

Pentru crema:

– 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)

– 2 cutii compot de mandarine de 312 g din care 175 g. fruct (parte consistenta)

– 100 g. zahar pudra (sau tos)

– 1 praf de scortisoara

– 4 linguri suc proaspat de mandarine sau portocale

– 500 g. branza dulce de vaca

– 500 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida

– 200 ml. zeama de compot de mandarine sau suc proaspat de portocale

– 125 g. piscoturi

 

Pentru ornat:

– 100 g. ciocolata cu lapte

– 50 g. martipan

– 1 lingura zahar pudra

– drajeuri rosii

– colorant alimentar rosu

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se bat ouale cu zahar timp de 2, 3 minute si se cerne deasupra faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se topeste untul si se inglobeaza (nu fierbinte, ci bine racorit). Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu diam. de 24 cm. tapetata cu hartie de copt si se coace cca. 18 minute sau pana trece de testul scobitorii. Se scoate din cuptor apoi si se lasa sa se raceasca.

Se unge o forma de cupola (un bol cu diam. asemanator) cu pensula de bucatarie, cu ulei (sau apa) si se tapeteaza cu folie transparenta. Se inmoaie gelatina in apa rece (cat sa treaca cu doua degete peste). Se scurg mandarinele si se pastreaza sucul (ar trebui sa obtineti cca. 200 ml. suc).

Se topeste gelatina inmuiata la microunde sau la bain marie si se lasa sa se racoreasca putin. Se amesteca branza dulce, bine sfaramata (trecuta prin sita sau zdrobita cu mixerul vertical) cu suc proaspat stors de mandarine sau portocale (4 linguri) si zahar pudra. Se adauga gelatina topita si frisca batuta si se amesteca bine. Mandarinele se taie in jumatate si se adauga cremei.

Piscoturile se insiropeaza cu zeama din compot si se aseaza in forma de cupola, alternand cu crema de branza si mandarine. La final, se aseaza blatul pe fundul cupolei, deasupra straturilor de crema si piscoturi, si se insiropeaza si el cu suc de mandarine. Se incrusteaza in crema (se apasa usor in crema). Se da tortul la frigider peste noapte.

A doua zi, se rastoarna cu grija pe platoul de servit si se indeparteaza folia. Se deseneaza raze scurte de ciocolata topita, alternand cu raze lungi. La capatul razelor scurte se aseaza drajeuri rosii. Se framanta martipanul cu zahar pudra si se coloreaza in roz cu colorant alimentar. Se intinde o foaie si se decupeaza stele care se aseaza la capatul razelor lungi de ciocolata.

Cel mai delicios tort cu artificii din lume!!!!!!!!!! 😛

Pentru voi 🙂

 

Tags:
  • Numai retete bune gasesc aici.

    Daca doresti sa facem schimb de linkuri, astept un raspuns. Eu am blogul doar cu decoratiuni dulci.

    http://alinapassions.blogspot.ro/

  • Roxana Dinu

    Buna,

    Sti de unde pot cumpara fortune cookies sau prajitura cu ravas ( ravase norocoase ) sunt prajituri impaturite care au un ravas norocos inauntru cu mesaje amuzante sau citate.

    Mutlumesc

    • Anca

      eu am gasit unele la un magazin de ceaiuri pe strada academiei, la demmers tea house. poate le mai poti gasi si la alte magazine de acelasi fel.