Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

 

Dragii mei, am preparat rapid aceste fursecuri cu lamaie mai mult pentru a-l bucura pe Bogdi, care ma intreaba inca de ieri, din jumatate in jumatate de ora, cand vine Mos Nicolae :)

Anul trecut l-am asteptat cu niste ghetute festive, dar anul acesta speram sa se multumeasca cu aceste fursecuri acrisoare si aromate. Sucul de lamaie si coaja tonica a limetelor ce intra-n compozitia lor le fac de-a dreptul irezistibile!!!

 

Ingrediente:

– 250 g. margarina

– 380 g. faina

– 200 g. zahar pudra

– sucul de la 1 lamaie

– coaja rasa de la 2 limete (lamai verzi)

 

Mod de preparare:

Se amesteca margarina cu zaharul, un varf cutit de sare, sucul de lamaie si coaja rasa a limetelor. Se adauga faina in ploaie si se omogenizeaza compozitia. Se modeleaza aluatul sub forma de bila si se pune la rece, infoliat, pentru cca. 3 ore. Cu cat il lasati mai mult la rece, cu-atat mai fragede vor fi fursecurile. Puteti, asadar, sa pregatiti aluatul noaptea, sa il lasati la frigider peste noapte iar a doua zi sa va puneti pe treaba :)

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge usor cu ulei ori margarina si se presara cu faina. Se pun cu o lingurita gramajoare de aluat, rotunde si cat mai uniforme, pastrand o distanta de aprox. 3 cm. intre ele. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc potrivit) timp de cca. 14-18 minute. Daca le faceti mai mici, ca niste nuci, le tineti doar 14 minute, dar daca le faceti mai mari, cum le-am facut eu, le tineti 18 minute. Oricum alegeti sa faceti, trebuie sa aveti grija ca fursecurile sa ramana albe (doar putin rumenite pe margini).

Sint fragede si gustoase si le puteti pastra cateva zile intr-o cutie se se inchide etans, alaturi de o coaja de mar.

Asta daca mai rezista pana atunci :D

Tags:
About the Author

  • Alina David

    Am preparat azi fursecurile cu lamiae, insa le-am facut prea subtiri si s-au rumenit prea tare. Trebuie facute doar bilute? Eu le-am facut in diverse forme si mai subtiri si le-am tinut 20 de minute in cuptor, prin urmare le-am cam ars.

  • Alina

    Salut, pot inlocui zaharul pudra cu unul obisnuit ?

  • Roxana

    Foarte simplu de facut! si… de post! :)
    Super idee de rontaituri la ceaiul de dimineata!