Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (7 votes cast)

 

 

Un sfarsit de saptamana atat de frumos si insorit merita un rasfat culinar pe cinste, nu?! V-am pregatit, asadar, o lasagna delicioasa, pe care o savureaza cu mare placere pana si Bogdi (pana acum, capitolul paste era pentru Bogdi un mare bleah 😀 )

Ca o fac eu foarte buna, e clar :P, dar si Garfield are un cuvant de spus la reusita asta :D, asa ca daca aveti copii mofturosi, urmariti-l pe motanul lesinat dupa lasagna si mancati impreuna o portie din aceasta minunatie. Ziua va deveni brusc foooarte frumoasa!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

Sos ragu:

– 450-500 g. carne macinata (de vita sau amestec)

– 1 ceapa mare

– 1 morcov

– 3, 4 linguri ulei de masline

– 1 lingura pasta de ardei cu rosii sau 1 ardei rosu

-1 cutie rosii cubulete (400 g. ) sau 1 sticla bulion

– 120 ml. supa de pui, pregatita in avans sau apa

– 1/2 pahar de vin rosu

– sare, piper dupa gust

– 1/2 lingurita busuioc, verde sau uscat, sau oregano

 

Sos Bechamel:

– 4 linguri unt

– 4 linguri faina

– 500 ml. lapte

– sare dupa gust

– nucsoara

 

In plus:

– 12 foi de lasagne

– 400 g. cascaval ras sau 100 g. parmezan ras

– 50 g. unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Pentru Ragu: se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca. Se curata morcovul si se taie marunt sau se da pe razatoarea mare. Se taie cubulete ardeiul (daca folositi pasta de ardei facuta in casa, nu mai e necesara operatiunea asta :P). Legumele se calesc in ulei incins pentru cca. 2 minute. Se adauga carnea si se amesteca totul bine. Se mai lasa pe foc inca 5 minute (oala se acopera cu un capac), amestecand des. Se adauga apoi rosiile sau bulionul si supa de pui ori apa. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeata. La final se toarna vinul si se lasa la fiert timp de aproximativ40-50 de minute.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Pentru sosul Bechamel, se topeste untul intr-o tigaie, la foc mic; se adauga faina si se amesteca . Se adauga laptele (fierbinte) si se amesteca  incontinuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa dea in cateva clocote dupa care se ia de pe foc. Se sareaza dupa gust si se condimenteaza cu nucsoara rasa.

Se unge o forma de sufleu (yena) cu unt, moale, tinut din timp la temperatura camerei. Se toarna putin sos Bechamel (1 lingura mare) pe fundul formei. Se pun 3 sau 4 foi de lasagne (depinde de forma pe care o folositi) pe stratul de bechamel. Rupeti foile la capete daca e nevoie, pentru a intra perfect in forma.  Acoperiti cu sos ragu (cateva linguri), adaugati un strat de sos bechamel (3-4 linguri) si cascaval ras sau parmezan cat sa acopere uniform umplutura. Continuati sa claditi straturi, alternand foi de lasagne, sos bechamel si cascaval ras. La sfarsit, se presara din belsug cascaval ras sau parmezan.

Lasagna se tine la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana cand se formeaza o crusta rumena si apetisanta 😛

Nu va spun cat e de buna si cat de usor, de fapt, se face!!! …iar aici aveti o alta varianta: Lasagne de macaroane sau Pasticio. Si mai usor de preparat, dar la fel de delicioasa 😉

Tags:
  • Adelina

    Mai devreme am scos-o de la cuptor si este DELICIOASA :D… Cu siguranta voi testa cat mai multe retete de pe site-ul dvs. O seara frumoasa.

  • pascal adina

    cam cate portii ies din aceasta compozitie?

  • Daniela

    daca nu am foi de lasagna pot folosi de foietaj?

  • Silvia

    ..O mica suggestie 😀 de origine franceza, titlul ar trebuii scris : Lasagne à la bolognaise.

  • anitanna

    Am mai trecut pe la tine,eram inregistrata cu Ana.. dar acum m-am hotarat sa folosesc numele de blog…Te pup! Succes si bafta in ce faci!

  • anitanna

    Cred ca usturoiul e dupa gustul fiecareia,nu??? eu asa as face!?
    Minunata reteta,tocmai am mancat asa ceva la o sora de-a mea si mi-a placut tare mult;asa ca am sa incerc sa fac si eu asa ceva aplicand reteta ta;Te pup si multumiri,aici gasesc ce-mi doreste sufletul… O zi de toamna si weekend cu aroma de cafea langa cei dragi ai tai!Pup!

  • adina

    cat usturoi trebuie? nu l-ai trecut la ingredientele pentru sos ragu.