Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Dragii mei, ieri va ispiteam cu un drob de pui savuros, cu ficatei, iar astazi, iata, tot cu un drob de pasare, dar din maruntaie, adica din pipote si inimi. Sper sa le incercati pe amandoua, fiindca sint cu adevarat minunate!!!!!
…mai ales daca nu sinteti prieteni cu carnea de miel :P

Ingrediente:

- 500 g. pipote si inimi de pui
- 1 piept de pui mai mare
- 2 cepe uscate sau 3 legaturi ceapa verde
- 3 oua proaspete
- 1 lingura pesmet sau o felie de paine inmuiata in lapte
- 4 oua fierte tari
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare, piper

Mod de preparare:
Se pun la fiert maruntaiele de pui in apa cu putina sare. Daca este nevoie, se strange spuma de deasupra.
Intr-un vas separat se fierbe pieptul de pui.
Se marunteste ceapa verde si se caleste in putin ulei; daca folositi ceapa uscata, dati-o prin masina de tocat si apoi caliti-o in ulei. Nu se lasa mult pe foc, ci doar pana se inmoaie.
Cand sint gata, se dau prin masina de tocat atat maruntaiele cat si pieptul de pui.
Se adauga painea inmuiata (sau pesmetul) pe care o treceti tot prin masina impreuna cu verdeata.

Se amesteca apoi compozitia cu ouale proaspete si bine batute. Se adauga sare si piper dupa gust.
In functie de consistenta, se adauga sau nu o ceasca din zeama in care a fiert carnea de pui (asta daca doriti sa aveti un drob mai pufos :P).
Se unge o tava de chec cu ulei; se tapeteaza baza cu hartie de copt (taiata cu foarfeca pe dimensiunea tavii). Se toarna jumatate de compozitie in tava si se niveleaza. Se aseaza ouale fierte si se acopera cu restul de compozitie.
Se baga la cuptorul incins in prealabil  si se lasa cca. 30 de minute la foc potrivit (180 grade C.)
Se serveste pe pat de salata verde, cu legume de sezon si lamaie.
Eu l-am ornat cu inele de ardei rosu :P
A fost fooooarte gustos!!!!!!!!!!!! …da, tot baietii mei mi-au marturisit asta :)

Tags:
About the Author

  • http://7card.ro mihai – sali fitness bucuresti

    Arata perfet, plec mai devreme de la servici si fac rost de ingrediente

  • Anonymous

    Multumim ptr sfaturi si reteta..:-)

  • http://www.pui-rottweiler.com/ Bogdan

    Ar trebui sa fie o varianta mai ușoară decât drobul de miel, deci merită încercată, cu atât mai mult de cei care prețuiesc mai mult silueta proprie decât tradițiile pascale…

  • Anonymous

    Am sa fac si eu!

  • http://www.blogger.com/profile/07764353691679426020 Simona

    Arata delicios! Faina varianta asta! Pupici

  • http://www.blogger.com/profile/07032506059025705810 A Paixão da Isa

    humm il est super j’ai aimé beaucoup bravo bisous

  • http://www.blogger.com/profile/01263357904293816664 Carmen Tobias

    Arata tare bine. Mi-e si rusine sa recunosc, dar eu nu am mancat in viata mea drob :( Trebuie sa prepar si eu, sa nu pierd ceva :)

  • http://www.blogger.com/profile/02914408669648814040 Beth

    Il est excellent sont aspect me fait saliver!

    Bisous