2,2K
Dragii mei, v-am promis multe retete de post in acest post al Sfintelor Pasti, si iata, ma tin de cuvant. Aceasta reteta de iahnie de cartofi este usor de pregatit, hranitoare, ieftina si gustoasa in acelasi timp 🙂
Initial voiam sa va servesc cu o iahnie de fasole (nu-i bai, ramane pe alta data), dar simplitatea acestei iahnii de cartofi m-a determinat sa o aleg in locul celeilalte…
O puteti savura atat calda cat si rece, cu muraturi, cu castraveti murati mai ales, sau cu salata verde. Sa aveti pofta!!!
Ingrediente:
- 5 cartofi mari
- 2 cepe
- 1 lingura boia dulce sau iute
- o canita (de cafea) cu suc de rosii
- frunze de patrunjel sau telina
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie in 8 si se pun la fiert, cu o lingura de sare, in apa rece (cat sa-i cuprinda bine)
Dupa ce au fiert (trebuie sa fie moi dar inca fermi) se scurg bine intr-o strecuratoare. Pastrati un pahar de apa din apa in care au fiert.
Se curata si se taie ceapa pestisori; se pune la calit in cratita in care vom fierbe iahnia, impreuna cu 5, 6 linguri de ulei. Nu prajiti ceapa foarte mult!
Se adauga apoi cartofii fierti si boiaua si se amesteca. Se toarna paharul de apa pus deoparte, se lasa sa fiarba 2, 3 minute, dupa care se toarna bulionul.
Se potriveste de sare, si piper, daca va place 😉
Se lasa cca. 10 minute sa fiarba impreuna, la foc mic, cu capac. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda.
Cand e gata, se adauga frunze de patrunjel sau telina, tocate.
E o mancarica taaare gustoasa, sa o incercati!!!!
Dupa ce au fiert (trebuie sa fie moi dar inca fermi) se scurg bine intr-o strecuratoare. Pastrati un pahar de apa din apa in care au fiert.
Se curata si se taie ceapa pestisori; se pune la calit in cratita in care vom fierbe iahnia, impreuna cu 5, 6 linguri de ulei. Nu prajiti ceapa foarte mult!
Se adauga apoi cartofii fierti si boiaua si se amesteca. Se toarna paharul de apa pus deoparte, se lasa sa fiarba 2, 3 minute, dupa care se toarna bulionul.
Se potriveste de sare, si piper, daca va place 😉
Se lasa cca. 10 minute sa fiarba impreuna, la foc mic, cu capac. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda.
Cand e gata, se adauga frunze de patrunjel sau telina, tocate.
E o mancarica taaare gustoasa, sa o incercati!!!!
5 comentarii
Foarte buna!
Ma bucur mult ca ti-a placut!!! 🙂
Intradevar e foarte usoara dar hranitoare….la noi in zona se numeste cartofi scazuti si se fac foarte des in zilele de post. Pupici:X
Cat de bine arata!
Oooooo,Da!! Eu o fac de multe ori in post.Ma bucur mult ca ne multumesti si pe noi cei ce tinem post.Te pup Laura.