Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Panna Cotta este un desert minunat, foarte usor de preparat, si de savurat :P. Alaturi de Tiramisu, un alt desert italian clasic, aceasta “budinca” de frisca este foarte apreciata de cei mari, dar si de cei mici deopotriva.
Se poate servi in atatea delicioase feluri, dar eu am ales acum reteta de baza, cu ajutorul careia putem jongla de minune pe viitor. Este delicioasa!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente pentru 4 portii:

- 400 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca

- 100 ml. lapte

- 1 baton de vanilie

- 6 foi gelatina sau 10 g. gelatina granule

- 50 g. zahar

- fructe proaspete la alegere: capsune, zmeura, mandarine, visine, cirese, etc.

- sos de ciocolata sau ciocolata rasa

 

Mod de preparare:
Se inmoaie gelatina in apa rece (100-150 ml. apa). Daca folositi foite, puteti pune mai multa apa si rupeti-le in jumatate, pentru a se hidrata mai bine.
Se pune frisca lichida si laptele intr-un vas impreuna cu batonul de vanilie (pentru o aroma mai puternica se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul); se adauga zaharul si se amesteca.
Amestecul se lasa sa fiarba, la foc mic sau la bain-marie, pentru cca. 5 minute.
Se ia vasul de pe foc, se indeparteaza pastaia de vanilie. Se adauga gelatina, scursa bine de apa, in frisca fierbinte si se lasa sa se dizolve, amestecandu-se continuu. Se lasa apoi sa se racoreasca timp de 15-20 de minute.

Se clatesc cu apa rece formele; se umplu cu crema si se lasa la rece pentru minim 2-3 ore.
Formele se plonjeaza putin in apa fierbinte si se rastoarna pe farfurii.
Panna Cotta se serveste rece, impreuna cu sos de ciocolata sau fructe.

…in diverse ipostaze :P

Consistenta e una pufoasa, delicioasa!!!!!!!!!!!!

 

P.S. Inlocuiti zaharul simplu cu zahar vanilat daca nu aveti baton de vanilie.

Tags:
About the Author

  • Razvan

    Am facut panna cotta.Yam yam yam yam!

  • Teodora

    Buna Laura, de curand am descoperit blog-ul tau si am vazut o multime de “minunatii”, placute la vedere si sunt sigura deliciose ca si gust.
    Iti doresc mult succes in continuare, abia astept sa gatesc dupa retetele tale delicioase!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Frisca lichida doar se omogenizeaza cu zaharul, nu se bate!!! Se tine pe foc cca. 15 minute si se amesteca apoi cu gelatina hidratata. Se pune in forme si gata :)

  • Geoey

    Arata foarte bine ,as vrea sa fac si eu insa am o nelamurire ,ai spus ca in frisca lichida se adauga vanilia si zaharul apoi se amesteca…adica se bate frisca cu mixerul sau doar se amesteca sa se omogenizeze cu celelalte ingrediente?

  • andreea

    Laura arata superb si parca ii si simt gustl la cat de bine descrii totul!
    Am si eu o intrebare….unde as putea gasi forme pt asa ceva?

  • http://www.blogger.com/profile/17585422612712823971 alina

    Arata criminal!!! criminal pentru dieta mea! Felicitari in special pentru partea artistica a prezentarii si detaliile de ciocolata :).

    Am un premiu pentru tine, te astept pe blogul meu sa-l culegi.
    :*
    http://dulcesausarat.blogspot.com/2012/01/premiu.html

  • http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/ http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/

    Sunt atat de cochete, ca niste mici domnisoare!!!

  • http://www.blogger.com/profile/06927614589860069625 stefy

    retete numai una si una..felicitari!!
    te asteapta un premiu la mine pe blog!!:P

  • Anonymous

    Te urmaresc de foarte mult timp si-mi place ce faci.Felicitari!Viorica Petrovici

  • http://www.blogger.com/profile/08448797848791696103 mandala

    O bunatate pe care o fac des si eu, cum vad o forma noua cum bag panna cotta in ea !

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Tediana, sigur ca poti sa strecori in crema fructe, de tot felul (v-am dat la ingrediente cateva idei), dar si bucatele de ciocolata :P
    Daca te rasfeti cu o portie, sa-mi dai te rog de stire :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Danutza, off, chiar a fost…ca nu mai e!!!
    Micutele portii au fost devorate :)))

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Simona scumpa, mai bine o gura din asta, si dup-aia o gura cu apa :P
    Te tachinez, dar te si pup dulce!!!

  • http://www.blogger.com/profile/14923014382338298795 Tediana

    merge oare sa bag niste fructe proaspete/confiate in ea? :p

  • http://www.blogger.com/profile/02933194639097069758 Danutza

    Delicioasa!

  • http://www.blogger.com/profile/07764353691679426020 Simona

    O bunatate!! Cat despre prezentare… nu mai zic nimic… Mai beau o gura de apa :) Pupici