Retete culinare de sarbatori: meniu de Craciun si revelion

3 comentarii

Dragii mei, acum un an am cam intarziat cu ideile de sarbatori (vi le-am adus cu doar o saptamana inainte de Craciun 😛 ) dar anul asta sunt foooarte constiincioasa si, iata, vin in intampinarea voastra inca de pe acum cu tot felul de retete minunate, pentru masa de Craciun sau revelion, dulci sau sarate.
Eu, una, imi programez cu o luna inainte de Craciun meniul, fiindca mai mereu ma pierd printre rafturile magazinelor cautand dupa vreun ingredient minune, sau imi sare in ochi cine stie ce tava/forma-minune ce ma face sa tai chestii de pe lista magica a cumparaturilor si sa adaug altele 😀 …si in plus de asta am invatat un lucru foarte pretios pe care vreau sa vi-l impartasesc si voua: de obicei, cu o zi, doua inainte de sarbatori sau inaintea vreunui frumos eveniment in familie pregateam o multime de bunatati, ajungand sa nici nu mai apreciez bucuria acelor momente speciale…asa ca sfatul meu pentru voi, doamnelor, este sa pregatiti tot ce puteti in avans, astfel ca atunci cand toata lumea se aduna la masa cu bucurie, sa aveti aceeasi mina relaxata (cearcanele sunt cool doar in adolescenta 😀 …sau ma rog, asa imi pareau mie atunci…)
Fursecurile se pastreaza excelent chiar timp de saptamani (2-3), daca sunt tinute intr-o cutie speciala de metal, ba chiar se fragezesc mai bine!
Prajiturile, torturile, de asemenea, se pot prepara si cu doua, chiar trei zile inainte (vor fi neaparat tinute la rece). Vor fi si mai savuroase!!!!!
Sper sa va placa ce v-am propus si sper ca multe dintre recomandarile mele sa se regaseasca pe mesele voastre festive!

 

Recomandari pentru masa de Craciun si revelion: Retete sarate

https://www.laurasava.ro/recomandari-pentru-masa-de-craciun-si-revelion-1/

 

Recomandari pentru masa de Craciun si revelion: Retete dulci
https://www.laurasava.ro/recomandari-pentru-masa-de-craciun-si-revelion-2/

Pe langa toate astea, va readuc in atentie si minunatele decoratiuni de Craciun, din portocale, niste inedite suporturi parfumate pentru lumanari: https://www.laurasava.ro/lumanari-din-portocale-decoratiuni-de-craciun/

…si nu ocoliti, va rog din suflet, aceste incredibile fursecuri, chiar daca eu le-am facut de Pasti 🙂
…nu trebuie decat sa schimbati formele cu care le veti decupa.

Fursecuri cappuccino

Fursecuri cu unt

P.S. Ne mai „auzim” pana de Craciun, stati linistiti :)))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Mayyadah 7 decembrie 2011 - 22:52

Va admir talentul culinar, aveti retete deosebite si minunat prezentate, nu ma mai satur privindu-le! Felicitari !
Am rugamintea sa imi spuneti, pt trufele de ciocolata pot folosi ciocolata Festina ?
Multumesc si va doresc toate cele bune.

Raspunde
Anonymous 7 decembrie 2011 - 21:04

ufffffff ce de bunatati io am probat prajitura rafaelo si tortul spirala cu ananas si sant super bune mersi besito

Raspunde
Simona 7 decembrie 2011 - 19:13

Multumesc ptr idei si retete! Pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.