Rulada cu cafea

6 comentarii

 

Pentru acest sfarsit de saptamana (inca insorit 😛 ) va propun o rulada cu cafea, fina si aromata, care contine exact ce-mi place mie la nebunie: cafea, ciocolata…si un pic de rom!!!!!! :))

Blatul ruladei este foarte gustos si pufos, de pandispan, si se armonizeaza perfect cu savoarea minunata a cafelei!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 pachetel zahar vanilat (10 g)
  • 4 linguri apa
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru crema si ornat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml cafea foarte concentrata
  • 7 foi gelatina sau 1 pliculet jumatate de gelatina, granule (12-15 g)
  • 100 g zahar
  • 40 ml rom sau 1 lingurita esenta de rom
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • boabe de cafea pentru ornat

 

Sfat: In loc de ciocolata puteti pudra rulada cu nes, daca vreti.

Iar daca va plac ruladele cu ciocolata, va mai las una ca inspiratie aici: Rulada cu ciocolata si piure de castane

 

Mod de preparare:

Blatul:
Incingeti cuptorul la 190 grade (potrivit spre mare).

Bateti spuma ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati apa si, putin cate putin, faina amestecata cu praful de copt si amidonul.

Puneti aluatul rezultat intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului), tapetata cu hartie pentru copt; neteziti-l, acoperiti-l cu o alta coala de hartie (e important sa faceti asta, fiindca altfel aluatul se umfla prea tare si dati-l 15 minute la cuptor.

Scoateti blatul din tava. Indepartati hartia de deasupra, rulati-l cu grija, cu ajutorul hartiei de dedesubt, si lasati-l sa se raceasca.

Crema:
Inmuiati foile de gelatina in multa apa rece. Daca folositi granule de gelatina, la plic, puneti doar atata apa cat sa le cuprinda bine.

Taiati in bucatele mici ciocolata si lasati-o sa se topeasca in cafeaua fierbinte, in bain-marie.

Adaugati apoi romul si zaharul si amestecati bine.

Scurgeti gelatina si adaugati-o in crema de ciocolata si cafea.

Lasati crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Intre timp, bateti smantana pentru frisca apoi incorporati-o in crema racita, amestecand usor.

Lasati-o la frigider cca. 20 de minute (daca se incheaga prea tare cand o scoateti, bateti-o cateva secunde cu mixerul si isi revine)

Finisare:
Intindeti, din nou, blatul si ungeti-l cu jumatate din crema de cafea.

Rulati-l din nou, cu grija, si puneti-l cu partea unde se termina blatul pe un platou.

Ungeti cu restul de crema si puneti la frigider pentru minim o ora.

Serviti rulada ornata cu ciocolata rasa si boabe de cafea.

 

…n-am avut timp de poze pas cu pas, dar sper ca aceste poze finale sa spuna totul 😛

E o rulada absolut delicioasa!!!!!! …pe care noi am servit-o cu nesat langa o cana maaare de cappuccino 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

alina 14 septembrie 2012 - 15:34

doamne arata demential tor ce ai postat ,cu siguranta am sa incerc si eu,nu sant ffffff pretentioase si……..daca ti mai si place sa faci ti se vor parea usoare……=)

Raspunde
Anonymous 29 iulie 2012 - 20:23

D-NA LAURA,SINCERE FELICITARI PENTRU BLOGUL SPLENDID,RETETELE ABSOUT FABULOASE….SUNT SAH-MAT…CE MAI…..JOS PALARIA!!!

Raspunde
Anonymous 11 mai 2011 - 09:12

De cand ti-am descoperit blog-ul am facut multe din retetele tale, mi se par usoare si accesibile. As vrea sa te intreb de unde iti procuri ustensilele de gatit (poshul, formele de copt, etc), eu sunt din Timisoara, este cumva un magazin specializat in ustensile pt gatit?

Raspunde
Federica 7 mai 2011 - 23:12

mette l’acquolina solo a guardare! complimenti!!!ciao!

Raspunde
Magda adina 7 mai 2011 - 20:28

Ne incanti cu prea multe dulcegarii !!!!! .. cred ca as alege sa o pudrez cu ness … e preferatul meu 😉

Raspunde
Ecaterina Tcv 7 mai 2011 - 19:55

Pare foarte delicioasa. Debia astept sa incerc si eu reteta si sa o savurez. Multumim pentru retete.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.