Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Prietene dragi, pentru ca va simt foarte aproape de sufletul meu si pentru ca inca e luna noastra, a femeilor (am intarziat un pic, stiu, dar am fost foarte prinsa cu inscrierea lui Bogdi la scoala…oh, Doamne, nu-mi vine sa cred ca o sa devina scolar in toamna asta !!!!!! :P ), am tinut tare mult sa va aduc si eu in dar o mica surpriza. Dulce, clar :D, niste trandafiri cu dulceata, gingasi si aromati.

Sper sa va placa, caci i-am facut cu gandul la voi!!!

Ingrediente:

- 250 g. faina
- 100 g. unt
- un praf de sare
- 2 galbenusuri
- 30 g. zahar
- 2 linguri vin alb
- 80 ml. lapte
- 1 albus
- dulceata de mure
- zahar pudra

Mod de preparare:

Inmuiati untul taiat bucatele la microunde sau la bain-marie (sa nu fie complet topit).
Cerneti faina; amestecati-o cu untul topit. Framantati bine.
Adaugati praful de sare, galbenusurile, vinul si laptele, putin cate putin. Framantati cateva minute aluatul, care la final nu trebuie sa se lipeasca de degete.

Lasati aluatul la frigider timp de 10-15 minute apoi scoateti-l pe o planseta infainata:

Intindeti-l intr-o foaie subtire. Taiati rondele de aluat cu diametre diferite: de 8 cm, de 6 cm si de 4 cm.

Faceti incizii cu lungimea de cca.1 cm pe marginea fiecarui disc de aluat.
Suprapuneti cate trei discuri de aluat, in ordine descrescatoare, punand in centrul acestora putin albus batut pentru a se lipi.

Dati la frigider cateva minute trandafirasii:

Apasati usor cu degetul in mijlocul lor pentru a-si pastra cat mai bine forma dupa care prajiti-i in baie de ulei. Uleiul sa fie incins (pe parcurs, insa, nu lasati focul foarte mare, pentru ca acestia sa nu se arda). Se intorc o data, cu mare grija (folositi o paleta)

Scoateti-i la scurs pe hartie absorbanta:

Presarati trandafirasii cu zahar pudra:

Puneti in mijlocul fiecarui trandafir 1 lingurita de dulceata.

Serviti alaturi de cei dragi :)

Sau cu gandul la cei dragi, cum am facut eu. Cu gandul la voi :)

Va pup fetelor si va multumesc pentru sustinere si cuvintele frumoase cu care ma rasfatati!!!!!!!!!!!!!!
Sa fiti iubite si fericite vesnic!!!

Tags:
About the Author

  • Floroaia Vasile

    Wow, ce bine arata!

  • Anonymous

    laura, un praf de sare ce ar fi, o lingura de sare, sau? multumesc mult

    • dory tm

      praf de sare inseamna cat iei cu 3 degete sarea….

  • http://www.blogger.com/profile/15558511935291088631 cristina

    Esti o gospodina deosebita si foarte talentata. Spune-mi, te rog, unde se poate cumpara setul metalic cu forme de decupat aluat(asa cum folosesti tu)? Cristina

  • Anonymous

    buna vinul nu se poate inlocui cu altceva?

  • eli takacs

    sunt eli din lupeni am 50ani si abia team descoperit si iti multomesc ptr tot cea ce faci te iubim mult

  • Ramona

    reteta asta imi aduce aminte de copilarie :) si mama ne facea trandafirasi cand eram mici, treabuie sa incerc neaparat sa-i fac si eu. multumim pentru reteta

  • mirella

    deliciosi…ca tot ce vad aici.Am descoperit de putina vreme blog-ul tau,felicitari,te voi vizita mereu pt a vedea noutatile.succes scolarului in noul inceput

  • http://www.blogger.com/profile/15088952979124876652 Dorina

    Ce idei minunate ai …trebuie sa incerc si eu.Multumesc pentru idee.

  • http://www.bucatarind.ro Mirela

    Laura, trandafirii tai sunt foarte tentanti! Trebuie incercati. De fapt, tu ai foarte multe retete minunate. Felicitari!

  • http://www.blogger.com/profile/09459414187709576031 Iulia

    Ce frumosi ti-au iesit trandafirasii! Super!

  • http://www.blogger.com/profile/04977287951564507348 Claudia Mic

    Laura multumim de trandafirasi!Imi place tare mult modul tau de a ne aborda pe noi cititoarele.Te asteapta premii pe blogul meu.

  • geanina

    Inca o data pot spune felicitari pt reteta ta…mi au iesit niste trandafirasi superbi,fetita mea m a ajutat..nu am avut noi forme pt prajitura sa le taiam asa ca tine dar am folosit 3 pahare de diametre diferite(am improvizat).Au iesit 14 trandafiri deliciosi.Multumesc ca imparti cu noi retelele tale pe care eu le consider extraordinare.Te pupam

  • http://www.blogger.com/profile/13323297978825659009 Zsuzsa

    un premiu de la mine
    te astept cu drag pe noul meu site
    http://www.fisp.ro

  • http://www.blogger.com/profile/02782529309972777819 Adoriana

    ce bine arata cred ca sunt si buni cu proxima ocazie ii fac si eu

  • http://www.blogger.com/profile/06179541566579631102 Diana’s yummy

    Foarte frumosi trandafirii…te asteapta pe blogul meu un premiu :)

  • http://todo-con-mucho-amor.blogspot.com Claudia-Mi dulce pasión

    Ce idee interesanta si ce trandafiri frumosi!Foarte apetisant arata!!!

  • http://baia%20mare neli53

    Felicitari LAURA.Trandafirii arata tare bine.De altfel toate retetele tale sint super.Sa ai numai bine si o primavara frumoasa!!!!!!.

  • http://www.blogger.com/profile/14102489700935476755 Stefania

    Sono molto belle queste rose, ciao♥

  • Anonymous

    te urmares de mult tim si ami place tot ce faci felicitari

  • http://www.ofertadelux.ro Alexuta

    Doamne ce bine arata. Laura mi-ai facut o pofta, maine imi fac si eu, sper sa-mi iasa.

  • http://www.blogger.com/profile/01825019126731504799 Sabina

    ce idee minunata, Laura!
    Asadar o idei de la capat, incepeti cu clasa intai :) mult succes la scoala :)

  • http://www.blogger.com/profile/02750770166245086689 Nanita

    Изглеждат фантастично!Поздрави!

  • http://www.blogger.com/profile/18131077349653166357 Federica

    gnam gnam che buono!!!!!!!!ciao!

  • http://www.blogger.com/profile/08309845577208724192 Andrea’s Cake

    In primul rand multa bafta la scoala.Faci lucruri minunate.Te admir mult si te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti-l daruiesc din tot sufletul.

  • http://www.blogger.com/profile/05576872085473545830 Ruxy

    Cat esti de minunata Laura! multumeeesc !!!! Arata splendid! Numai bine si tie si muuulta dragoste!

  • Anonymous

    am uitat…

    Laura, multumim pentru trandafirasi si tie tot binele din lume!

    Mara

  • Anonymous

    Ooo, ce frumos trebuie sa fie pentru baiatul tau, cat entuziasm!

    Felicitari si muuuuuuuulta bafta!!!

    iar despre reteta, cu siguranta o voi incerca pentru ca in primul rand imi place cum arata :)

    Mara