Creier pane

9 comentarii
Portia asta de creier pane a fost perfecta! De data asta a cedat si Cipi care detesta creierul, limba, urechile de porc…si alte „porcarii” 😛
E chiar bun, asa ca va rog mult nu-l ocoliti!!!

Avem nevoie de:

– 500 g creier porc/vita
– 1 ceapa
– cateva boabe de piper
– sare
– 1, 2 morcovi
– 1 foaie de dafin (optional)
– apa pentru fiert
– ulei pentru prajit
– faina, pesmet pentru tavalit 😛
– oua, vreo 2 :))

Deci, treaba sta cam asa: se spala in mai multe ape creierul; se lasa in apa rece pentru cca. 10-15 minute, dupa care se curata de firisoarele rosii si eventualele membrane.
Se fierbe in apa cu sare (nu multa), ceapa, morcov, boabe de piper si dafin. La foc mic 🙂
Dupa ce s-a racit, se da prin faina (fiecare bucata), ou batut si pesmet. Se prajeste in ulei incins (2, 3 minute pe fiecare parte)
Se scot bucatile pe un platou si se presara cu verdeata tocata.
Creierul pane se mananca fierbinte cu salata de rosii…sau cu ce va pica bine!

P.S. Puteti face si in felul urmator: fiecare bucata de creier se trece prin faina, ou batut si cascaval ras amestecat cu pesmet (mai mult cascaval decat pesmet :P). La fel de gustos!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

cezar 27 septembrie 2012 - 22:01

puteti insista mai mult pe curatat? nu prea inteleg ce trebuie sa ii fac sa il curat de singe.

Raspunde
Anonymous 30 septembrie 2011 - 15:08

Si cu ceapa ce faci/ai facut?

Raspunde
ionelah 4 martie 2011 - 13:51

Delicios!!! Sa ai sanatate si idei sa ne incanti pe viitor cu retete la fel de delicioase!Felicitari!

Raspunde
Lia 4 martie 2011 - 00:20

Iti vizitez blogul de ceva vreme si cred ca nu ti-am spus pana acum cat de mult imi place ce gasesc aici. Retetele pe care le alegi, modul de preparare, prezentarea.. totul. Mult succes pe mai departe.
Dar nu te gandesti ca salivam vazand atatea bunatati aici? Creierul acesta pane trebuie sa fie foarte bun…Eu il pregatesc de obicei prajit putin cu ceapa sau usturoi.

Raspunde
Julia 3 martie 2011 - 14:25

Arata foarte bine la fel ca toate bunatatile de pe blogul tau. Ma bucur ca te-am descoperit si te-am putut adauga in lista mea, asa ma delectez macar privind si salivand 😛 Felicitari pt ceea ce faci! puuup

Raspunde
me and you 3 martie 2011 - 12:27

mmmmmmmmmmmmm..ce as manca si eu.!!!!!! este foarte bun doar prajit simplu…doar cine nu gusta nu stie ce pierdeeee…!!!!!!!!puici..si la cat mai multe reteteeeee

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 22:14

Buna, Laura. Mi-ai facut o pofta… Si aici unde locuiesc eu nu gasesc asa usor creier de porc.:) Ana

Raspunde
yaya6 2 martie 2011 - 18:47

mmmm ce bun e,demult nu am facut si mie imi place mult

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 17:22

Hap-hap-hap….Mie imi place mult creier, ficat de pui, pipota, si ‘porcarii’ din astea 😉
Din nefericire, copiii mei nu prefera chestiile astea, mai degraba flamanzesc. Fraieri!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.