Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Sint sigura ca multi dintre voi va amintiti de acest chec aperitiv, super-simplu si rapid de facut, cu care reuseati sa va impresionati familia si prietenii in adolescenta (era mereu prezent la chefuri :P) si pe care, iata, nu l-am mai facut de-un secol!!!!
Mi l-a readus in atentie bucata ratacita de sunca din frigider, si coltul de cascaval ce statea sa se usuce :)
Daca vreti sa va faceti o idee despre cat de bun e, va spun ca Bogdi a papat muuulte “cubulete”!!!!!

Ingrediente:

– 6 oua
– 100 g. unt
– 4 linguri faina
– 300 g. sunca presata sau parizer
– 300 g. cascaval
– sare, piper

Mod de preparare:

Se separa ouale; albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu unt.
Se amesteca faina cu crema de galbenusuri, apoi se adauga albusurile spuma.
Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza sunca taiata cubulete si cascavalul…taiat la fel :P
Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau mai simplu, tapetata cu hartie de copt.
Nu se umple tava, deoarece creste la copt.
Se da la cuptor, la 180 grade C (foc potrivit) pentru cca. 18 minute.

Se feliaza dupa plac si se serveste cald sau rece. E la fel de gustos!!!


P.S. Inimioara-i pentru Bogdi meu iubit care a primit astazi “albinuta” (albinuta=injectie :D)
…fug sa ii prepar (alt)ceva bun, ca sa se insanatoseasca mai repede.

Tags:
About the Author

  • gina

    ce dimensiuni are tava?

  • Diana

    Buna, spune-mi te rog, nu trebuie si niste praf de copt? Multumesc! Diana

  • http://www.blogger.com/profile/10754940354362886421 nadina73

    Doamne cat de bine arata!Super ,simplu si foarte gustos,pupiciii Laura

  • Anonymous

    Am descioeri acest blog din pura intamplare! Am studiat, am meditat :D, si am trecut la fapte! Am incercat cateva retete si inca nu ma opresc, pentru ca sunt delicioase!
    Acest chec aperitiv l-am incercat si iese la superlativ. L-am pregatit pentru colegele mele de birou, cu ocazia zilei mele de nastere, si am avut succea, asa cum nici nu ma asteptam. Ca sa fie si mai ochios, l-am decorat cu bucatele de ridiche si babycorn.
    Iti multumesc, Laura!

  • Anonymous

    Insanatosire grabnica baiatului si felicitari ptr postarea adolescentei … si eu il fac , dar in tava chiar de chec , dar acum nu-mi mai arde de nimic … prietenul meu cel mai credincios m-a parasit …

  • http://www.blogger.com/profile/17877856346319167230 RLena

    Mie nu prea imi iese pandispanul in general,cred ca din cauza aragazului.
    Imi pare rau sa aud ca Bogdi e bolnavior.Poate gaseti aici inspiratie pentru un tratament naturist:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/

  • http://www.blogger.com/profile/18131077349653166357 Federica

    buonissssssssssssimo!!!complimenti!baci!

  • http://www.blogger.com/profile/11582494151239916834 viatainroz

    eu pun si patrungej verde, ardei rosu, sa fie si mai multe culori :)

  • http://www.blogger.com/profile/16566507505889228108 maria mihalache

    Frumos si delicios.

  • http://www.blogger.com/profile/13415138682301766525 Reka

    Insanatosire pentru baietelul tau.
    Felicitari pentru chec, mi-ai adus aminte si mie de acest chec, de mult nu l-am mai facut. Merci :-)))).