Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Cornuletele astea cu gem si bors cred ca vor fi ultimele pe care vi le arat, din categoria “de post”, asta pentru ca am o multime de idei de Craciun, pe care de-abia astept sa vi le dezvalui :P
…sau, cine stie?! :)

Ingrediente:

- 1 pahar de ulei (200 ml.)
- 1/2 pahar de bors (100-120 ml.)
- 25 g. drojdie proaspata sau o lingurita de drojdie uscata
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingurita esenta de vanilie sau portocale
- 500 g. faina
- gem de prune/magiun, rahat sau nuca
- coaja rasa de lamaie (optional)

Mod de preparare:
Zdrobiti drojdia intr-un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina faina si lasati 2-3 minute la loc cald, la dospit.
Cerneti faina. Amestecati-o intr-un bol incapator sau la robotul de bucatarie cu maiaua pregatita dinainte, un varf de cutit sare, ulei si bors (daca e nevoie, mai adaugati putin bors)
Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe peretii bolului.
Adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si framantati totul foarte bine.
Lasati coca la frigider timp de 5-10 minute.

Intindeti apoi o foaie si taiati triunghiuri:

Umpleti-le cu gem de prune tare (magiun), rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar (la baza)

Formati cornulete (rulati usor de la baza catre mijloc)

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul incins in prealabil.

Coaceti-le la foc potrivit (cca. 180 grade) pana cand se rumenesc usor:

Scoateti-le si inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat:

Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sectiune :)))
…ca sa vedeti ce fragede sint ;)

…nici nu zici ca sint de post :P
S-aveti pofta!!!

Tags:
About the Author

  • Mirabela

    Doamne, cred ca am 6 luni de cand nu am mai facut reteta asta minunata iar vazand pozele tale imi ploua in gura, asa ca dau fuguta la bucatarie sa pregatesc 2 porti cu gem de prune cu nuci din productie proprie. :D

  • Irina

    Buna Laura! Ador retetele tale, am incercat multe dintre ele si mi’au placut enorm. Sunt incepatoare si as vrea sa stiu cum se face acest bors? Sau se cumpara? Pentru ca nu am inteles si nu vreau ca minuantele cornulete cu gem sa iasa un dezastru! :D

  • Anonymous

    Am facut si eu, sunt fenomenale! Am facut si cu nuca, precum cele din alta postare, folosind acelasi aluat pt ca nu agreez margarina si au iesit minunate! Cred ca secretul lor e sa le treci prin zahar cat sunt inca fierbinti, pt ca astfel se inmoaie ffff bine!!!

    Multumesc de retetea! :)

    A.

  • http://www.blogger.com/profile/14689538848575045898 Elena Toma

    Ce frumusele sunt cornuletele! O idee excelenta pentru un dulce de rontait. De-abia astept si celelelate erete pe care le ai in proiect.

  • Mirabela

    cornuletele astea le-am facut de cel putin 5 ori si mereu ma roaga cei din familie sa mai fac :) intotdeauna portie dubla si tot nu ajung.

  • Anonymous

    Super cornultete.Mie si sotului meu ne plac la nebunie.Iti recomand magiunul de la Topoloveni.Este deosebit de bun si nu se scurge in tava.Felicitari pentru acest blog.Este cel mai frumos si usor de urmarit.Cu mult drag,Naty

  • http://www.blogger.com/profile/11127773576906259471 Carmen

    tocmai le-am facut si sunt intradevar extraordinar de bune si fragede :) Multumesc de reteta!

  • http://www.blogger.com/profile/11127773576906259471 Carmen

    arata minunat! mi-ai facut o pofta cu pozele astea, de mult n-am mai mancat cornulete :) pupici!

  • http://www.blogger.com/profile/14321640504035512408 naty

    arata tareee bine

  • http://www.blogger.com/profile/12199661626358920898 zerzavat

    great