Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De ziua lui mami, pe langa deliciosul tort :P, le-am facut copiilor o rulada, simpla dar gustoasa, cu nuca si crema de vanilie :)

Ingrediente:

Pandispan de nuca:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 3 linguri faina
– 2 linguri nuca macinata

Crema de vanilie:
– 1 pachet praf de budinca de vanilie
– 300 ml. lapte
– 4, 5 linguri zahar
– 50 ml. frisca lichida
– 5, 6 linguri nuca macinata pentru ornat

Mod de preparare:
Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar.
Se adauga galbenusurile. Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn. Se adauga uleiul si faina (neaparat) cernuta si se amesteca totul, cu miscari usoare, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o tava intinsa (daca o folositi pe cea a aragazului, faceti rulada din 6 oua), se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.12 minute, sau pana cand se rumeneste usor:

Se rastoarna apoi pe un prosop umed sau presarat cu zahar; se desprinde cu grija hartia de copt (stropiti-o cu putina apa pentru a se dezlipi mai usor)

Se ruleaza in prosop (se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand crema e gata)

Intre timp se prepara crema: se face o budinca groasa din praful de budinca, laptele si zaharul mentionat mai sus; se amesteca bine si se lasa la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita)
Se bate frisca lichida si se amesteca cu budinca de vanilie.
Se unge rulada de nuca cu jumatate din crema de vanilie, in care puteti adauga cativa stropi de esenta de vanilie, pentru a o parfuma:

Se ruleaza, din nou, cu atentie, pentru ca crema sa nu dea pe-afara , hihi…

…si se da la rece pentru minim 1, 2 ore (crema va fi oarecum moale si acum, fiindca nu are niciun fel de intaritor in compozitie, dar va spun eu, asta chiar nu mai conteaza :P)

Se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata:

…feliile au disparut rapid de pe platou :))

In spate puteti vedea nelipsitele “saviecute” cu mac (si nuca, da’ pe alea nu le-am mai prins in poza :P)
…si oricum, si Greta Garbo sau altfel cunoscuta prajitura Jerbo a fost prezenta pe masa “festiva” :))
S-aveti pofta!!!!!!!!!!!!!!!!

Tags:
About the Author

  • Anonymous

    am o intrebare…cele 2 linguri de nuca macinata nu se adauga in pandispan?

  • http://www.blogger.com/profile/06927614589860069625 stefy

    am facut si eu astazi rulada!! super buna!! eu am pus mai multa frisca si a iesit mai tare crema!!!

  • http://www.blogger.com/profile/15801972892456167287 Ana Maria S

    Hristos a inviat !Vreau sa iti multumes entru retetele minunate pe care le postezi.Am facut cateva dintre ele si au iesit toate.De obicei nu prea imi reuseau prajiturile ale caror retete le luam de pe net.Esti grozava si dai retetele foarte clar si foarte exact.La multi si buni ani ! Sa ne traiesti!

  • http://www.blogger.com/profile/16701247903739984749 windkush

    Laura cand am vazut pozele cu rulada mi s-a facut o pofta incat am zis, gata: trebuie s-o fac si eu!
    Uite cum a iesit!: http://halfway-hindukush.blogspot.com/
    Multumim de minunatele retete!
    La multi ani! (cu intarziere)

  • http://www.blogger.com/profile/13189226811143124287 Surac

    Laura, se vede ca etsi banateanca, te pricepi, nu am ce comenta,suuuuuuuuppeeeer.

  • http://mamasiiubita.blogspot.com/ mamasiiubita

    După cum spunea si in alte comentarii, silueta mea va avea de suferit serios daca mai citesc blogul tau.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Milli, iti multumesc pentru staruinta :) …acum, ca am intrebarea ta in “fata ochilor”, ajung, iata, sa iti raspund: da, am folosit, ca de obicei, frisca vegetala Hulala, care nu m-a dezamagit niciodata :P
    Stiu ca multi stramba din nas cand aud de frisca vegetala, si sincer nici eu nu sint un fan infocat al ei, dar cum nu am prea testat altfel de “marci”, nu prea sint in pozitia in care sa dau verdicte…
    Totusi, cat de curand vreau sa vad cum se comporta smantana Dorna, rosie, despre care am auzit ca ar fi o echivalenta mult mai gustoasa (si mai sanatoasa)la aceasta frisca lichida, cu gust destul de fad…
    …ca sa nu mai zic de smantana aia groasa si buna, pe care o gasim doar la tarani, prin piete…aia e frisca adevarata!!!
    Spor in toate si sa faci alegerea cea mai buna :)

  • milli

    Revin cu aceeasi intrebare ca si la tortul spirala: frisca vegetala? Multumesc mult,
    Milli