Tocatura de carne cu sfecla rosie

1 comentarii

O delicatesa pentru iubitorii de sfecla…printre care ma numar si eu :)))

Ingrediente:

– 4 sfecle rosii potrivite
– 50 ml. otet
– 2 cepe
– 2 linguri unt
– 300 g. carne macinata
– 200 ml. smantana
– sare, piper
– 1 legatura patrunjel verde (optional)

Mod de preparare:
Sfecla rosie se fierbe in apa cu otet si o lingurita de sare:

Se curata, apoi, de coaja:

…si se rade pe razatoare:

Se prajesc cepele, taiate marunt, in unt; se adauga carnea macinata si se lasa pe foc pana se albeste, apoi se adauga sfecla:

Se sareaza, pipereaza dupa gust si se fierbe inabusit pana cand se inmoaie carnea.
In final, se decoreaza cu smantana si frunze de patrunjel tocate marunt (pe care eu nu le-am mai surprins in poza :P)

Se serveste fierbinte cu cu piure de cartofi.
Foarte gustoasa!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.