Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Ce poate fi mai potrivit, acum, inainte de dezmatul de la sfarsitul saptamanii decat o mancarica cu carne de pui si da, neaparat sos?! Ati ghicit, o ciulama :))
O puteti face cu ciuperci sau simpla, va fi la fel de imbietoare…
Ingrediente:
– 500 g. file de piept de pui
– sare, piper
– 200 g. ciuperci
– 1 ceapa potrivita
– 2, 3 linguri ulei
– 200 ml. smantana acra, fermentata
– 3 linguri rase faina sau amidon
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge, se taie bucati si deasupra lui se presara condimente. Ciupercile se curata si se taie sferturi. Se curata ceapa, se taie cubulete.
Uleiul se incinge si se prajeste carnea pe toate partile; se adauga ciupercile si ceapa si se calesc cca. 5 minute. Se stinge cu 300 ml. supa de gaina/pui (eu am mereu in congelator cate o portie mica de supa, in caz de… :P) sau apa si se pune totul la fiert. Se fierbe cca. 10 minute, intr-o oala acoperita, la foc mijlociu. Se amesteca din cand in cand.
Amidonul se amesteca mai intai in smantana apoi se omogenizeaza in sosul de carne, amestecandu-se continuu. Se lasa ciulamaua sa dea intr-un clocot, dupa care se ia de pe foc.
Se serveste cu orez sau piure de cartofi.
…si copiii vor fi tare incantati!!!
Va zic eu, nu cred ca veti vedea vreun nasuc strambandu-se :)))
Tags:
  • Sunt atat de bucuroasa ca ma iei cu tine in bucatarie, Flory draga!!! Te pup dulce, dulce!!!
    Rasfata-i in continuare pe ai tai, dragi 🙂

  • Anca

    suuuper bunaaaaa. Multumesc!!!

  • So

    Blogul tau imi e de ajutor in zilele in care nu mai stiu ce sa gatesc. :)) Multumesc 🙂

  • mira

    minunata…am incercat si a iesit super buna… gnam gnam

  • Anca, data viitoare fac portie dubla :)))

  • Ai dreptate, Mariette, e o mancare simpla dar gustoasa 🙂

  • minunata papica 🙂

  • foarte buna…imi place tare mult!