Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ardeii astia umpluti cu varza sint atat de buni, ca dau dependenta!!! :D Sint piesa de rezistenta a mamei in materie de muraturi, asa ca ar fi pacat sa nu-i incercati, mai ales ca se fac foarte usor.

Ingrediente:

– 5-6 kg. ardei gras (si galben si rosu)
– 4 verze potrivite
– boabe de piper
– 3 fire de hrean subtiri
– morcov taiat rondele
– 150 g. sare grunjoasa
– 4-5 litri apa
– cateva frunze de visin
– cateva frunze de telina

 

Mod de preparare:

Se da pe razatoarea mare varza sau se toaca la robotul de bucatarie, cum am facut eu (lenesa :P)

Se freaca cu sare, ca pentru salata (o vedeti aici pe mami in actiune, hihi…)

Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti:

Se pregateste saramura: se pune apa la fiert cu sare si piper. Ca sa va faceti o idee despre cat de multa apa aveti nevoie, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa ;)

Intre timp se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga:

In prima zi s-ar putea sa fiarba putin saramura, sa faca urat :))) …sa se tulbure putin apa, dar nu va speriati, intr-o zi, doua, isi revine. Nu deschideti capacul sau celofanul!

Sint grozavi!!!!!!!!

Tags:
About the Author

  • George

    lu nevastamea ai plac la nebuniiiie astia

  • http://www.blogger.com/profile/03270162657396523190 lydiavl

    wow,,chiar sotul meu mi’a zis sa fac (inceput de casnicie :D )
    si nu stiam o reteta :D
    aa,,cu gogosari nu merge,in loc de ardei?
    Mersi :*

  • Anonymous

    Puteti specifica va rog cata apa trebuie, pentru ca vreau si eu sa-i fac si nu stiu proportiile.

    Va multumesc.

    Daniela

  • Vera

    Interesanta retata. Fii te rog mai specifica, uneori succesul se ascunde in detalii. Zici de exemplu: se freaca varza cu sare ca pentru salata. Aici m-ar interesa sa stiu cata sare la cata varza. Nu e vorba ca faci amestecul mai sarat sau nu, dupa gust, posibil ca prea putina sare nu va mentine varza in conditii bune. Apoi spui despre saramura. Cred ca aici iar trebuie mentionat cata sare la cata apa, pentru ca saramura trebuie sa fie foarte importanta pentru calitatea retetei.

  • http://www.blogger.com/profile/08272730964142912617 Cristina

    Bunã Laura!!!
    Am vrut sa te intreb ce ai mai facut dar se pare ca nu mai e nevoie:ti-am citit bloggul si am vazut ca ai fost extrem de ocupata ba cu vacanta aia minunata ba cu bunatatile dupa care n-i se lasa apa in gura si ne apuca plansul ca am vrea si noi asa bunatati dar nu avem cum…Dar in fine important este ca cel putin ne mai spalam ochii cu minunatiile tale!!!

    Bun….sa sti ca ti-am citit articolul in aceea revista(DOAR O REVISTA)si ma-m bucurat si m-am emotionat ca si cand eu am fost aceea care am aparut :))
    Ma bucur pentru tine din tot sufletul si sa sti ca astept cu sufletul la gura(si saliva) sa vãd ce mai faci bun…
    M~ulti pupici si tie si toatei familiei tale din Portugalia

  • http://www.blogger.com/profile/07425961403087507197 MIMI

    oooo,Laura…ce amintiri mi-ai starnit!Si eu fac asa,doar ca si morcovul il dau pe razatoare,si tot mama m-a invatat,Dumnezeu s-o odihneasca in pace!Ei,na,ca mi-au dat lacrimile!Te pup,gospodina scumpa!