Salata greceasca

10 comentarii
De cand ne-am intors din Grecia nu ma gandesc decat la o salata greceasca, mare, mare, stropita din belsug cu ulei de masline, asa ca astazi n-am mai rezistat si-am preparat-o!!!!
Mai ales ca in ultima zi de cumparaturi, prin Asprovalta, in urma falfaitului meu nevinovat din gene (ei, ma amagesc si eu cum ca Cipi n-a rezistat farmecului meu 😀 ) am reusit sa-mi strecor, pe langa celelalte minunatii ce se aflau deja in cutia frigorifica, si-o galetusa cu branza Feta 😛

Asta fara sa mai mentionez ca sticla de vin pe care am primit-o cadou de la domnul Vasili chiar se cerea deschisa :))

Ingrediente:

  • 4-5 rosii (nu prea mari)
  • 1 ceapa, taiata solzisori sau 4-5 cepe mici, verzi (fara tijele verzi),
  • 1 castravete, taiat in cuburi
  • 1 ardei, taiat in cuburi
  • 50-70 g masline negre
  • 200-250 branza Feta (sau telemea, taiata in cuburi)
  • ulei de masline (5-6 linguri)
  • 3 linguri zeama de lamaie (optional)

 

Mod de preparare:

Se prepara incredibil de usor 🙂 Incepeti prin a culege rosii coapte din gradina:

Sunt atat de incantata de micuta noastra gradina, care ne-a dat atatea roade, desi nu am prea luat-o in serios. Meritul pentru intretinerea ei apartinandu-i in totalitate lui tati, care nu s-a lenevit ca noi 😀 (doar ardeiul si maslinele sunt cumparate):

In continuare, pregatiti cutia cu Feta. In cazul meu, adusa, dupa cum v-am spus, „la pachet” :)))

Desfaceti minunatia si rupeti, cu pofta, o bucatica. Savurati-o!!! 😀
E absolut delicioasa!!!!!!!!!!

Asezati intr-un castron rosiile taiate, ceapa, castravetele, ardeiul si maslinele negre:

Adaugati uleiul de masline, cu care eu m-am laudat deja la tzatziki si amestecati usor…

Desfaceti sticla de vin rosu, ametitor de dulce!!!! Noi pe aceea pe care domnul Vasili ne-a „ambalat-o” frumos intr-o sticla de apa.
Asa am si ciocnit, acolo sus, cu totii, un pahar de „apa de masa” :))

Umpleti fara graba paharele de vin si savurati! Si vinul, si salata! 🙂

 

Sfat: Branza Feta se poate taia, desigur, si in bucatele mai mici sau chiar marunti si de-abia apoi se poate amesteca cu salata, iar o alta modalitate de prezentare a salatei ar putea fi pe foi de salata verde.
Pentru o aroma si mai intensa a delicioasei salate, va sfatuiesc sa o lasati 10-15 minute la frigider, neaparat acoperita.

 

Noi am ramas cu gandul la vacanta si la oamenii deosebiti pe care am avut bucuria sa ii intalnim.. In cinstea lor am mai ciocnit o data paharele 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

NIko 29 februarie 2012 - 11:48

🙂 Eu locuiesc de mai bine de 5 ani în golful Peloponez! Într-adevăr grecii mănâncă mai sănătos decât noi românii!

Raspunde
Anonymous 28 februarie 2012 - 21:31

Super bun uleiul acela…si eu il cumpar de fiecare data…nu imi place altul:)
Of…toate mancarurile grecesti fie ele cat de simple imi provoaca nostalgii…am locuit 1 an in atena 🙂
Bravo pt ce faci Laura!

Raspunde
Niko 28 februarie 2012 - 20:13

Hei, ai fost în Grecia? Unde? Apropo, se mai pune și mărar verde (dacă se poate să fie și sălbatic care e puțin mentolat și mai bine). Este într-adevăr delicioasă! Dacă scoți ceapa și pui fâșii de piept de pui fiert sau la grătar, e și mai grecească salata!!! 😀 Și eu locuiesc în Grecia!

Raspunde
geta 2 august 2010 - 09:35

minunata!

Raspunde
Lale 1 august 2010 - 17:41

Imi place noul tau ,,Look” adica al blog-ului tau.Super.Pupicei

Raspunde
alialexa2006 1 august 2010 - 15:45

foarte buna….duminica placuta

Raspunde
christine 1 august 2010 - 07:06

Deasupra,pe branza se pune oregano,grecii spun rigani,asta ii da toata savoarea si o aroma imbietoare.

Raspunde
Surac 31 iulie 2010 - 17:54

buna Laura se vede ca ai fost in Grecia…

Raspunde
Dani 31 iulie 2010 - 13:36

It,s beautiful 🙂
It,s so delicious:)

Raspunde
April 31 iulie 2010 - 13:11

Foarte potrivita pentru vremea asta iar vinul rosu completeaza perfect tabloul culinar.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.