Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Va amintiti cand va povesteam ca in timp ce baietii mei se delectau cu “cel mai extraordinar tort din lume” eu ma gandeam ca imi voi savura, destul de resemnata :P, portia mea de clatite de post?! E adevarat, erau cu sos de miere si smochine dar parca nu se ridicau la nivelul apetisantului tort :))

Ei bine, va marturisesc ca, dupa ce am mancat-o pe prima, asa cum era, mi-am dat seama ca nu erau cu nimic mai prejos decat clatitele clasice, cu oua si lapte, ba din contra, erau fenomenale!!! Si nici macar tortul n-a mai parut atat de incredibil 😀

Sunt apetisante si simple, daramite cu umplutura. Sper mult de tot sa le incercati si voi!!!

Ingrediente pentru cca. 7-8 clatite:

– 200 g faina
– 300 ml apa minerala
– 100 ml ulei
– 30 g zahar
– un varf cutit sare

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele, adica faina, zaharul, praful de sare (cat luati cu trei degete), uleiul si apa minerala si se bat toate bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. Se lasa la frigider pentru minim 1 ora sau peste noapte, cum am facut eu, insa atunci va trebui sa mai adaugati 100-150 ml apa minerala, fiindca aluatul se ingroasa foarte mult.

Clatitele se coc intr-o tigaie neaderenta, iar focul sa fie domol, pentru ca altfel se ard repede si nu se patrund cum trebuie. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu pensula cu ulei.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase.
Ca desert se pot umple cu gem sau dulceata iar ca aperitiv se pot umple cu umplutura de la varzari, cu urzici, spanac, etc. (nu se mai pune zahar).

Aici e portia cu afine:

 

Pozele vechi :)



Daca doriti sa le serviti cu dulceata, va invit sa vizitati “sectiunea” speciala dedicata lor.
Cu umplutura sarata inca nu le-am testat, dar vor mai fi ocazii si, ca de obicei, I’ll let you know 😛

Tags:
  • EU

    buna, sunt o incepatoare. cu mult entuziasm am vrut sa le prepar, dar cum nu scrie nicaieri, am pus uleiul in compozitie. a iesit un total esec. chiar ma oftic. mi se pare ca reteta este incompleta.

  • Anonymous

    Uleiul se amesteca cu celelalte ingrediente, sau e pentru uns tigaia?

    Mariana

    • oana

      pentru uns tigaia

  • Anonymous

    Excelenta reteta! Doar ce am terminat de facut si au iesit delicioase. nota 10

  • http://www.blogger.com/profile/10272357366079323718 ellis

    interesant;

    Laura, eu vreau sa iti multumesc pt minunatele retete si prezentari, pt mine acest loc este cel in care vin sa caut idei pentru mesele de ssarbatoare, sau pur si simplu sa caut surse cand am o lipsa de inspiratie; intotdeauna gasesc; acum venisem chitita pe aperitivele pt masa festiva; sa fii sanatoasa si sa ne incanti tot asa.
    Sa aveti un Paste fericit!

  • http://velcugabriel.blogspot.com/ Velcu Gabriel

    mi-ai facut o pofta……… buna reteta!!m-ai ales in postul Pastelui care e cel mai lung

  • http://www.blogger.com/profile/06327523633496599102 ninoasca

    Buna Laura,arata foarte bine clatitele tale si cred ca sunt si foarte delicioase…iami.As vrea sa-ti mai spun ca te urmaresc si admir tot ce faci si imi place noua fata a blog-ului; e foarte elegant.Iti urez sa ai un Paste Fericit alaturi de cei dragi!

  • http://www.blogger.com/profile/01592817256546114076 Wine and Knives

    de unde iei smochine?

  • http://www.blogger.com/profile/07145601767372739232 Mihaela

    Draga Laura,
    Super reteta. Am “rasfoit” blogul tau ….E DELICIOS! Felicitari!
    Mihaela

  • http://www.blogger.com/profile/10175374750227126880 Daniela

    Arata foarte bine!
    Dar cel mai mult mi-a atras atentia smochinele, nu am mancat niciodata cu smochine mai facut curioasa!
    O zi buna!

  • http://www.blogger.com/profile/02229303318756525801 andreea georgiana

    hai ca nu e asa de rau:))dar nici nu se compara cu minunatia aia de tort:d
    pupici