Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Acest minunat tort cu zmeura, in forma de inimioara, pe care l-am numit Tort Inima picanta cu zmeura, va este dedicat cu toata inima si recunostinta, voua, celor care ati facut posibil acest lucru, prin votul vostru: Cel mai bun blog culinar din Romania in 2008!
Cei mai dulci pupici si multumiri tuturor!!!!!
Este un tort cu adevarat delicios, pe care, daca dublati cantitatile, il puteti face in forma rotunda de tort (cu diam. de 26 cm) si intr-o alta delicioasa varianta, adica cu capsuni πŸ˜›

Ingrediente pentru cca. 12 felii

Pentru blat:
– 2 oua
– 90 g zahar
– 1 praf de sare
– 100 g faina
– 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:
– 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule (1 plic)
– 300 g zmeura
– 100-150 g zahar
– 200 g smantana dulce pentruΒ frisca
– 200 g smantana “acra”, pentru gatit (fermentata)

In plus:
– forma de inima (1, 5 l)
– 200 g piscoturi de sampanie
– 150 g zmeura proaspata sau congelata

 

Mod de preparare:

Preparare blat:Β se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol).Β Se unge fundul formei cu unt:


Ouale se bat cca. 6-8Β minute, la robot, cu zahar si sare:


Se inglobeaza faina amestecata in prealabil cu praf de copt (cernute):


Aluatul se toarnaΒ in forma si se niveleaza:


Se coace cca. 25 de minute:


Se lasa 5 minute sa se racoreasca si se rastoarna pe un gratar:

 

Preparare crema:Β se inmoaie gelatina:


Zmeura se paseaza cu zahar:



Se inglobeaza smantana:



Se dizolva gelatina la bain-marie sau la microunde pentru cateva secunde, dupa care se adauga compozitiei de zmeura (sa nu fie fierbinte!!!):


Rezulta o crema super-apetisanta! πŸ˜›


Se bate frisca:


…si se inglobeaza cand compozitia se intareste putin:



Inima se taie in doua, transversal:


Pe asta am pozat-o special pentru voi πŸ™‚


Se tapeteaza cu folie transparenta forma (in felul asta, veti putea scoate fara probleme tortul din forma)


Se insiropeaza blatul cu un sirop de zahar ars (eu am facut un lapte-caramel) sau caisata (ii da o aroma aparte)


Se umple cu 1/2 din crema:



Se insiropeaza si cel de-al doilea blat:


…dupa care se aseaza capac peste crema:


La sfarsit, se rastoarna tortul pe un platou si se decoreaza cu crema ramasa:


…si cu piscoturi! πŸ˜› …care se incrusteaza cu grija pe margini:


Daca sint prea lungi, le puteti taia (eu chiar le-am injumatatit si a fost perfect! :P)



Asa arata la sfarsit:


Se introduce la frigider cca. 60 de minute si doar inainte de servire se aseaza boabele de zmeura, pe care eu le-am inlocuit cu jeleurile cu fructe ale lui Bogdi πŸ™‚ Asta pentru ca n-am avut sansa sa gasesc zmeura proaspata (si nici congelata nu mai aveam)



De-aici incepe dezmatul!!! πŸ˜€




O sectiune delicioasa pentru voi toti!!! πŸ™‚


Si mii de multumiri pentru ca-mi sunteti alaturi!!!

Tags:
  • Pingback: Torturi de Craciun si revelion | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Anonymous

    M-am uitat putin prin toate pozele tale si deja trebuie sa te felicit, esti foarte talentata si talentata!!:) Felicitari si multe bucurii !!
    Liliana

    ps
    te-am adaugat la facebook.

  • Ecaterina

    Un tort foarte usor de realizat si absolut delicios.Merge perfect la cafeaua de dimineata cat la ceaiul de la ora 5

  • Cristina draga, m-ai lasat fara cuvinte… πŸ™‚
    Te pup pentru admiratia ce mi-o porti!!!

    “Inimioara” e buna tare, merita sa o incerci!

  • Broscutza mea draga isi sarbatoreste in curand ziua de nastere?! πŸ˜›
    Pai, atunci, noi te pupam de pe acum, sa fim siguri ca sintem primii la urari: Multi ani sa traiesti! πŸ™‚
    Tare ma bucur ca vrei sa(-ti) daruiesti inimioara prietenilor tai, asa cum am facut-o si eu…
    Sint sigura ca le vei face o surpriza nemaipomenita…cum de altfel, sint la fel de sigura ca-ti va iesi fara cusur! πŸ˜‰
    “Schema” tortuletului e una simpla, vei vedea…mai ales daca detii o forma de copt “inimioara” πŸ˜›
    Si stii ca o poti face si cu capsuni, deci e la alegerea ta! πŸ™‚
    Te pup cu drag!!! …si mai vorbim noi pana atunci! :))

  • Laura, ce-mi faci tu mie…….sunt indragostita de blogul tau si de retetele tale, iar prajitura asta m-a dat pe spate…..

  • O inima frumoasa si dulce ca inima ta!!
    O sa incerc tortul asta minunat ca sa-mi uimesc prietenii, ca se apropie ziua mea, asa ca sper sa imi iasa…
    De obicei ce incerc de pe blogul tau, imi iese datorita stilului tau atat de frumos si detaliat pas cu pas!!
    Multumesc mult si o sa iti trimit o felie mare mare de tort pentru toata familia, cinste de ziua mea!
    Va pup cu mare mare drag!

  • Pupilici dragi la fetele tale frumoase, Mirela scumpa…si tie, la fel!!! πŸ˜›

  • Esti o draguta, Andre, bine-ai venit!!! πŸ™‚
    Te-am vizitat deja, caci am fost foarte curioasa sa vad tortul-inimioara, cu crema de cafeaaaaa! πŸ˜›
    Foarte, foarte frumos, felicitari!!!
    …si mii de multumiri ca m-ai “avut” drept muza! πŸ™‚
    De-acum, sper sa ne-auzim mai des! πŸ˜›
    Pupici!!!

  • STII TU BINE CE STII!!TE PUPICESC.

  • Buna Laura! te citesc de ceva vreme dar nu am scris pana acum in comentarii pentru ca nu aveam cu ce ma lauda, in directia asta… De curand, inspirata de tine si retetele tale am facut si eu un tort- inima (cu sablon) o reteta cu blat de alune prajite si crema de cafea… multumesc inca odata pentru idei!

  • Amalia, ce mult ma bucur ca iti reusesc atat de bine retetele mele!!! πŸ™‚
    Si esti si ingenioasa pe deasupra, bravo!
    Sint sigura ca vei incantata…si tu si destinatarul tortului…de savoarea “inimii picante” πŸ˜‰
    Te pup pentru mesaj!!!

  • Ma prea magulesti, Marcela!!! πŸ˜›
    Esti o scumpa fiindca-ti plac torturile mele…si te pup cu drag!!! πŸ™‚

  • Mirela draga, stiu eu prea bine ca ai incredere in mine!!! πŸ™‚
    …cat despre care frisca e mai buna, chiar nu stiu ce sa-ti zic fiindca n-am avut probleme cu niciuna! πŸ˜›
    Uneori iau Hulala, alteori Meggle…de care gasesc…
    Dar foarte important: sa verifici intotdeauna termenul de garantie!!!
    Pupici!!!

  • Esti o draguta, Piper!!! πŸ™‚
    Te pup dulce pentru aprecieri!!!

    Sa-l incerci neaparat, ca e si usor de facut si delicios! πŸ˜›
    …si cu fructe proaspete, am mai zis -e nebunie!!! :))

  • Draga Carmen, te pup si eu pentru ca ai incercat delicioasa spirala de ananas! πŸ™‚
    Am vazut-o deja la tine pe blog si arata absolut minunat, asa ca felicitarile mele!!!
    Te astept oricand, sa-ncerci si altele… πŸ™‚

  • Draga Laura sa stii ca am sa tin cont de sfatul tau dupa ce iese postul. S-ar putea sa prepar tortul cu zmeura mai repede cuiva care isi doreste sa incerce ceva gustos si rafinat. Sambata am facut prajitura ta de mac (in forma de tort) pentru cineva si a avut mare succes. Iti multumesc inca o data!

  • E super apetisant tortuletul asta! Laura, ai niste retete de torturi cu fructe minunate. Pupici

  • Sigur ca te cred!Nu ma indoiam oricum de asta,sa-mi spui cum e frisca HULALA ?,eu folosesc doar HOPLA ,deoarece am testat alte marci si nu mi-au iesit .Te pup cu drag!!

  • Draga Laura,
    Blogul tau merita pe deplin “statutul”….felicitari..>:D<..tortuletul asta imi face cu ochiul.....cand o sa apara fructele ..din belsug...o sa il incerc cu siguranta...numai bine!!!:*:*:*:

  • Laura am facut si eu Spirala cu ananas. Este demential.Merci de reteta.S-a terminat imediat.Pup pe tine si iubirea ta care este un scump

  • Mirela draga, te pup pentru frumoasa si sincera urare!!! πŸ™‚
    Daca iti spun ca a fost chiar mai gustos decat arata, ma crezi?! πŸ˜›

  • Wow, Anabel, what a nice surprise!!! πŸ™‚
    Thank you so much!!!
    I’m very happy that you like my pink cake! πŸ˜›
    Kisses!!!

  • Ei draga mea ,mereu ma surprinzi,foarte tare tortul!
    Asa sa fie viata voastra de frumoasa si mereu mancand din tortum “inima”.
    TE PUP CU DRAG!

  • Buna Laura, cΔƒ cel mai frumos tort.
    Pasate de blog-ul meu am plecat tu un premiu.
    salutări

  • Amalia draga, te pup dulce pentru aprecieri!!! πŸ™‚
    …si te rog sa ma ierti ca te-am ispitit! πŸ˜›
    Dupa post, ca sa-ti potolesti pofta, il poti face in dublu exemplar, hi, hi…si cu zmeura si cu capsuni! :)))
    Nu vei regreta! πŸ˜‰

  • Ala, e atat de gustos!!! …si se face chiar usor…
    …iar cu fructe proaspete cred ca bate toate recordurile!!! πŸ˜›
    Te pup si ma bucur ca ti-a facut cu ochiul!

  • Ai dreptate, Davella! πŸ™‚
    Tortuletele astea cu zmeura sau capsuni mi se par ideale!!! …proaspete, usoare si aromate -un deliciu!!!
    Am sa trec si pe la tine sa vad ce noutati ai mai facut! πŸ˜‰
    Te puuup!!!

  • Superb Laura si ca de obicei nu am decat cuvinte de lauda, BRAVO! Eu imi fac pacate poftind la prajiturica ta…Dupa ce trece postul voi incerca si varianta cu capsuni (ahh, ce pofta imi e!)

  • Superb! Laura draga ca de obicei nu am decat cuvinte de lauda la ceea ce faci! (ca eu imi fac pacate poftind la prajiturica ta…).Te sarut, Amalia

  • Super ! Arata minunat si cred ca are si un gust delicios.

  • Arata super tortuletul tau, Laura! Ador torturile inimioara, dar cele cu zmeura sau capsuni(am facut si eu unul cu capsuni si s-a mancat intr-o zi)sunt “the best”. Felicitari si pentru blogul tau minunat!

  • Isa :)))
    Iulia, e delicios tortuletul asta, merita sa-l incerci! πŸ˜‰
    Pacat doar ca e prea mititel!!! πŸ˜›
    Pupici!

  • Hmmm…ce delicios arata…:*

  • Si cu capsuniii… ma omori.

  • Hi, hi…Isa, imi place cum gandesti! πŸ˜›
    Si stai sa vezi ce bun e cu capsuni!!!!!!! …Yummy, l-am facut zilele trecute…
    Puuuuup!!!

  • Alinaaaa, mi-ai facut o pofta de placinta…cu dovleac mai ales :))) …dar ar merge si una cu branza dulce, asa…zemoasa si fierbinte…
    Si, bineinteles nu facuta de mine ca nu ma prea pricep! πŸ˜›

    Esti o dulce si iti multumesc pentru mesaj! πŸ™‚
    Grozava inimioara asta si merita facuta si acum…dar mai ales la vara, cand poate se gasesc zmeurici mai din belsug! πŸ˜›
    Te pup!!!

  • wooow ….. superb! eu deja mi-am luat felia sa fiu sigura ca mai apuc :)))

    puup

  • Mda, o mica problema cu zmeura aia. O sa vorbim cu un urs, dar ma tem ca au emigrat din Padurea Verde:)) Arata apetisant si rece. Nu ne faci si niste placinta sau ceva care se maninca direct scos din cuptor? Ca e rece afara… haaai!

One Pingback/Trackback