Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)


Aceste prajiturele cu lamaie, numite atat de refreshing Lemon squares :P, sint asa cum spuneam: gustoase-foc si racoritoare!!!!!!!!

Blatul:

– 250 g. unt

– 125 g. zahar pudra

– un varf de sare

– 200 g. faina

– 200 g. alune

 

Crema:

– 300 g. zahar

– coaja rasa si zeama de la 3 lamai

– 4 linguri faina

– 4 oua intregi

 

Mod de preparare:

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, sarea,ย  400 g. faina (sau 200 g. faina + 200 g. alune)

Blatul se intinde in tava cu mana. Se pune tava la cuptor la 180-200 grade C. pt 16 minute.

In acest timp se pun in mixer zaharul coaja rasa si zeama de la cele 3 lamai, faina si ouale intregi. Totul se mixeaza si se varsa peste aluatul rumenit scos din cuptor. Se repune 16 minute la cuptor.
Se scoate si se pudreaza imediat cu zahar pudra.
Super-simplu!!! ๐Ÿ™‚

Si o ultima poza cu patratelele pe care eu le-am transformat in triunghiuri :))

P.S. La blat puteti schimba proportia, adica puteti folosi 200 g. faina si 200 g. alune (dar puteti pune orice altceva:nuci, migdale…). In total, intre faina si alune trebuie sa fie 400 grame.

Reteta de la Stella

Tags:
  • Viorica

    Mie,prajitura mi-a iesit amara,din cauza coajei de lamaie.Cum sa fac sa nu se intample asta? Mersi frumos.

    • Adina RoลŸca

      cred ca ai ras si partea alba din coaja..

  • alexandra

    Cred ca mi-a iesit ceva…e la cuptor acum:) si sper sa imi iasa, sa pot spune si eu cat de delicioasa este!:)) Iti multumesc, Laura pentru retetele magnifice, e a 3-a pe care o incerc, dar sunt incepatoare:D Pupici!

  • alexandra

    eu am o nelamurire…cum iese un blat din unt, faina,zahar pudra si un praf de sare? nu e nimic legat…..

  • Geanina

    Eu am 13 ani si am reusit sa fac prajitura aceasta ! e chiar super si foarte simplu ! Multumesc mult

  • Am facut si eu lemon/triunghiuri si au iesit delicioase, multumesc pt reteta!

  • Buna, tocmai am descoperit blog-ul tau si am descoperit o gramada de retete pe care vreau sa le incerc. O idee care mi-a venit acum: daca pregatesc triunghiurile de lamaie fara blat? ๐Ÿ˜€ Ai incercat vreodata?

  • Tocmai am facut “orange squares” :d! Sincer, imi plac mai mult decat cele cu lamaie; nu sunt la fel de racoritoare, insa sunt la fel de gustoase!

  • Cristina, si anonim, mii de scuze, fetelor!!!!!!!!!!!
    E foarte important acest “mic” detaliu, cel al dimensiunii tavii, stiu foarte bine…caci si eu am patit-o ๐Ÿ˜›
    Deci, tava trebuie sa fie una mai mica, de cca. 22/22 cm (a mea asa e, un patrat)
    Pupici multi amandurora si spor la copt!!! :))

  • Anonymous

    as vrea sa fac si minunea asta azi sau maine. ce dimensiuni trebuie sa aiba tava ?
    merci mult

  • Cristina

    Ufff,eu si eterna mea intrebare:ce dimensiuni are tava?iarta-ma ca te tot bat la cap,dar am patit-o cu ‘Rudy”:)))))) ,de mi-a iesit jumatate de tava(eram asa entuziasmata de praji,incat nu am observat cat de mare trebuia sa fie tava ,hihi:P
    inca o data multumesc ca mi-ai inspirat placerea asta nebuna de a gati si in acelasi timp,de a-i bucura si pe altii!!!

  • cred ca este ideala pentru caldurile care urmeaza :))

  • Marcela, daca spui ca esti fan lamaie, inseamna ca va fi pe gustul tau :)) …eu n-am prea facut pana acum dulciuri cu lamaie dar acum, dupa checul de lamaie si praji asta, m-am reprofilat ๐Ÿ˜›
    Daca nu iti place ca blatul sa fie crocant, poti lasa la blat doar faina…
    Te puuuup!!!

  • Mirelush drag, am vazut-o, am vazut-o!!! :)) …dar n-am avut eu timp sa vin sa te felicit, caci ti-a iesit minunat, ce tot spui acolo?! ๐Ÿ˜›
    Te pup si ma bucur ca ai mai incercat inca o reteta de le mine! ๐Ÿ™‚

  • Prajiturica asta e un lucru sigur pe lista mea de “to do things” pt. weekendul urmator.Simpla si cu LAMAIE! Iubesc lamaile si prajiturile cu lamaie! Te pup si iti multumesc de reteta!

  • Laura, am reusit sa o fac si eu. Bineinteles ca nu arata ca a ta. Poate trebuia sa o las mai mult in cuptor, dar si asa am lasat-o cate 20 de minute de fiecare data. Eu nu am cuptor electric si la retetele astea cu o anumita temperatura si un anumit timp nu mai stiu cum sa procedez. Oricum, o sa vezi ce am facut eu maine.

  • Draga de tine!!! ๐Ÿ™‚ …eu tot la extreme ๐Ÿ˜€ -ba nu dau cu zilele pe-aici ba va ametesc cu o mie de retete noi… off, nicicum nu-i bine! ๐Ÿ˜›

    La prajitura asta e fain ca fiecare poate jongla cu ingredientele preferate…ma refer la blat…
    Si eu data viitoare am sa folosesc la blat numai faina sau poate si un pic de fistic, care mie-mi place la nebunie… si mi se pare mie ca merge struna cu aroma de lamaie :))

  • Lauricaaa ce bine arata!! M-ai innebunit tu cu atatea dulciuri!! Nici nu stiu la care sa ma uit mai intai ๐Ÿ˜‰
    Superbe! (si cred ca si taaare buuune)