Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Un chec de lamaie cu iaurt mai usor de preparat si mai gustos nu cred ca exista!!! :P

 

Ingrediente:

Pentru chec:

– 260 g. faina normala sau self rising (faina cu agent de crestere)

– 2 lingurite praf de copt, dar numai daca folositi faina normala!!!

– 300 g. zahar

– 2 oua mari

– 265 g. iaurt

– 150 ml. ulei

– coaja rasa de la 2 lamai (chiar 3, cat de acru va place :P)

 

Pentru insiropat:

– sucul de la cele 2 lamai

– 100 g. zahar pudra

– 50 g. fulgi de nuca de cocos (optional)

 

Mod de preparare:

Ouale cu zaharul, cu iaurtul si uleiul se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si praful de copt, daca folositi faina normala (ambele cernute), si coaja rasa a lamailor. Se toarna compozitia intr-o forma de chec, guguluf, de care aveti :P, si se da la cuptor aproximativ 45 de minute la 180 grade C (foc potrivit). Eu am tinut-o mai putin dar am verificat daca e coapta cu o scobitoare, ceea ce va incurajez sa faceti si voi :D

Intre timp se storc lamaile, la care se adauga zaharul pudra. Se amesteca bine, bine si se insiropeaza prajitura (rece, nu calda) cu o pensula de bucatarie. Inarmati-va cu rabdare :))

Se tine la frigider cel putin o ora dupa care se savureaza la maximum!!!

A fost delicios si toti au papat cu mare pofta din el, mai ales Bogdi :P

 

P.S. Te pupam dulce, scumpa Lili!!!
Floarea de gutui este pentru tine :)

Reteta de la Nasha

Tags:
About the Author

  • Luminita Enache

    foarte bun, eu l/am facut azi cu yisine!!!

  • Iulia Bădărău

    Laura, tin sa-ti spun ca de cand am aflat de blogul tau intru sa vad ce retete ai mai facut aproape zilnic. Pana acum am facut de trei ori checul si mereu a iesit nemaipomenit. Sunt sigura ca esti cea mai mare gospodina din Timisoara pentru ca eu nu am mai vazut pe cineva mai priceputa ca tine. Mereu ma gandesc ce te-as intreba daca te-as intalni pe strada. Probabil care este reteta ta preferata. Pupici de la o scolarita care anul asta a invatat sa aprinda cuptorul
    Iulia Bădărău

  • Anonymous

    Chegul cu lamaie e la cuptor … multumesc laura ptr tot ce postezi minunate poze bucate ,minunat blog .. jos palaria cu multe felicitari !

  • carmen

    Ingredientele sunt pentru 2 checuri normale?(forma de chec) sau doar pentru 1?

    • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

      Ingredientele sint pentru o forma de chec.
      Succes si pofta!!! :P

  • Anonymous

    A ramas ca revin cu un mesaj… A iesit belea Laura!!! Cel Mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata! Foarte bun, de fapt ca toate prajiturile pe care le-am facut de la tine. Multumim pt retete. Pupici! Claudia

  • Anonymous

    Off! Greu trec minutele cand avem un asemenea chec la cuptor! Miroase demential! Abia astept sa se raceasca sa-l “imbaiez” cu siropul . O sa revin cu un alt mesaj sa-ți spun rezultatul final! Multumesc pt reteta!

  • ani

    tocmai l-am facut! bun bun bun! eu am folosit faina pt prajituri si am pus si praf de cop, de frica sa nu fie prea necrescut. si mi-a crescut prea mult. l-am copt foarte mult, pentru ca era crud in interior, fiind foarte dens, si s-a cam ars coaja. dar e foarte tare reteta, data viitoare nu mai pun delooc praf de copt si cred ca nu va mai fi ars.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Fetelor dragi, imi cer mii de scuze ca nu am revenit cu lamuriri!!!
    Faina sel-rising este, pentru cine nu stie, o faina cu agent de crestere incorporat, cum ar fi praful de copt, de aceea nu apare nicaieri scris “praf de copt” desi, evident, este nevoie de asa ceva in cazul asta…
    Deci, am mentionat acum si in postare faptul ca este nevoie de praf de copt daca folositi faina normala.
    Mii de scuze, din nou, si sper ca nu v-ati suparat rau de tot pe mine :)
    Checul asta e minunat!!!! Cred ca il refac si eu astazi :P

  • Diana

    Ati uitat sa treceti praful de copt?! N-are cum sa creasca de la 2 oua si atat iaurt.

  • Anonymous

    Si eu l-am facut azi , dar nu a iesit asa de maroniu ca al tau, satata de crescut, dar e bun, data viitoare o sa-i pun tot pliculetul cu praf de copt

  • http://www.blogger.com/profile/11428226003281691315 Viata in trei

    mie nu mi-a crescut deloc :( Cred ca trebuie praf de copt.

  • Anonymous

    cel mai delicoios dulce care l-am mancat vreodata.felicitari.geta.

  • Roxana

    Acum stau cu ochii pe cuptor; sunt la a treia incercaare a acestui chec asa de parfumat…si de imbietor. Primele doua dati mi-a iesit destul de “batut”…nu prea o crescut la copt iar cand l-am insiropat iti poti imagina ca n-o intrat cumsecade in checulet; nu prea avea cum sa absoarba-iar in poze la tine arata destul de imbibat; sa fie oare nevoie de ceva praf de copt daca nu e faina self-rising? Or sa fi fost de vina faptul ca de ambele dati l-am copt in vas yena? Sau poate ca am folosit iaurt grecesc-nu foarte gras? Tot mai incerc sa aflu: poate ma luminezi si pe mine. Cert e ca de data asta m-am “blindat” bine, cu tava-tava, cu iaurt normal si cu cel mai ridicat continut de grasime, precum si cu faina self-rising (e drept c-am schimbat cam multi “parametri” ca sa-mi pot da seama unde greseam, dar sper sa-mi iasa de data asta). Nu i-am pus inca nici un praf de copt…ii mai dau o sansa. Atata am vrut de tare sa-mi reuseasca acest chec; gustul e nemaipomenit de racoros; chiar si asa batut cum mi-o iesit primele dati.
    Keep my fingers crossed si te tin la curent :)
    Pupici dragi, tine-mi pumnii:)

  • http://www.blogger.com/profile/17860189299198968990 Petite moi

    Draga Laura, mi-am permis sa fac aceasta reteta MINUNATA si sa postez despre ea in blogul meu. Este in engleza si de aceea am si tradus reteta. Insa e clar scrisa ca originalul este la tine, cu link-uri cu tot. Sper sa fie ok cu tine! Te rog da click aici ca sa vezi articolul!
    Iti multumesc mult, e un chec pe care am sa-l fac in fiecare weekend,pentru o vreme, toata familia mea e innebunita dupa el!=))
    Cu drag,
    Erika

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Si eu te pup, Angela, si ma bucur mult ca ti-a placut! :)

  • angela

    a fost delicios…mai ales a doua zi…o reteta minunata…pupici

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Angela, mi-ai facut pofta de checul asta “parfumat” :P
    Cum ti s-a parut?…delicios, asa-i!?

    Pupici pentru ca l-ai incercat!!!

  • http://www.blogger.com/profile/09974963529718430297 angela

    miroase bestial…l-am scos din cuptor si astept sa se raceasca….

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Iti multumesc misteria pentru mesajul laudativ :P
    …nu e cine stie ce blogul meu, sint franturi din viata mea…de “bucatareasa” :D …si mai nou, de mama…
    …dar sint redate cu sinceritate si cu pasiune maxima :)

    Ti-am vizitat si eu blogul si am ramas foarte surprinsa de operele tale de arta.
    Esti extraordinar de talentata, felicitari! :)
    Te mai astept pe la mine…caci eu sigur mai “trec” pe la tine :P
    Te pup!!!

  • http://www.blogger.com/profile/13268528906534399894 misteria

    foarte interesant blog ai…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Da, Mirela, sa il faci, ca-i bun tare…mai ales pentru pitici :P
    Eu asa m-am bucurat cand am vazut cu ce pofta a mancat Bogdi… :)
    …ca in rest, si asa, numa’ ciocolata viseaza :)))

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Paradis, te pup!!!
    Ma bucur mult ca iti place cum mi-a iesit! :) …si eu am fost foarte incantata de rezultat! :P

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Draga Mona, eu rar… sau mai bine zis -cam deloc :))) …am facut vreun “dulce” cu lamaie fiindca sintem prea ahtiati dupa ciocolata, ha, ha!!!
    ….daaaar, checul asta e chiar minunat! …aromat si bun tare :)
    Sint sigura ca o sa-ti placa!
    Te pup si eu!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Nashica noastra draga, iti trimitem cei mai dulci pupilici!!! :P
    …si… hi,hi… ai tu dreptate – Bogdi chiar e un boier!!! :)) …el imi “comanda” si eu execut! :D
    N-a existat o singura data sa-mi ceara sa-i fac o mancare (ce-i place lui mult)…sau o prajitura…iar eu sa nu ii fac…

    Lili, poate odata iti vei alege chiar tu o gutuie din gutuiul nostru din gradina… :)

  • http://www.blogger.com/profile/18294892192904044763 Mirela

    Laura, ce usor se face checul asta. Trebuie incercat neaparat!

  • http://www.blogger.com/profile/11371895161859570578 Bucataria-Paradis

    Foarte bine arata.Thanks Laura,Thanks Nasha.va pupicesc.

  • http://www.blogger.com/profile/00935744392550661834 Mona

    ce bunatate ai facut !!..arata extraordinar de bine..cred ca este o bunatate mai ales insiropata cu zeama de lamaie..
    cat de curand am s-o fac ..poate chiar maine..sa vad ..
    pupice :)

  • http://www.blogger.com/profile/14536480069635704542 nasha

    wowwww…ma bucur mult ca v-a placut ..mai ales boierului mic!! floarea de gutui e minunata si frumoasa si pozoasa si merge de minune cu felia :)) ………immmmm mi-e dor de gutui ….
    si eu te pup lauros-albinos!