Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Daca aveti pofta de un tort rapid, cu blat pufos si crema la alegere :P, va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta.
Acest blat cu unt seamana foarte mult cu acesta: Tort pufos de branza, care este la fel de gustos, chiar daca e usor modificat ๐Ÿ˜€
Ingrediente pentru 10 portii:
– 250 g. faina
– 2 lingurite praf de copt
– 4 oua
– 250 g. unt
– 250 g. zahar tos
– 3 linguri lapte integral (nedegresat)
– un praf de sare
Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. (foc potrivit).
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o forma de copt rotunda, cu baza detasabila, cu diam. de 26 cm.
Amestecati toate ingredientele in afara de lapte si dupa ce compozitia s-a omogenizat, adaugati laptele.
Aceasta e varianta propusa de cei din revista si pot sa va asigur ca e una super-rapida si de succes. Stiu, fiindca am testat-o pe tortul cu banane si cioco, de aici ๐Ÿ˜›
Dar dat fiind faptul ca, mai nou, nu mai pot sa urmaresc nici o reteta decat daca e in imagini, mi-am facut de lucru si am “complicat-o” un pic, cu niste poze pas cu pas :))

Amestecati prima data untul cu zaharul:

Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt:

Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute… dupa care, incorporati albusurile spuma:

La sfarsit, adaugati laptele:

Si gata blatul! :)

Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul)

Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic:

Indepartati hartia si lasati sa se raceasca:

Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.

Tags:
  • Anonymous

    Intr-adevar esti minunata!

  • Cristina

    Buna Laura,vreau sa te felicit din toata inima,esti o adevarata inspiratie pentru mine!datorita retetelor tale,lumea ma iubeste mai mult:))))) amandinele,bomboanele Raffaello,apertivul cu bacon si cascaval si multe altele le-am facut si au iesit absolut DEMENTIALE!!!spune mi te rog,ce diametru are tava in care se poate coace blatul de tort?Multumesc inca o data!Pupici de la Iasi!

  • http://retete-rapide.com Angi

    Laura, ce spui de o reteta de …. compot de dovleac …?

    ce parere ai de reteta asta? Merita incercata?

  • Anonymous

    laura, cautam o reteta de clatite pe internet ca nu stiu de ce parca m-am timpit de tot si nu mai stiu cum sa le fac. asa am ajuns la blogul tau.
    vad ca ai o poza cu un tort alb cu zmeura si nu stiu care e reteta de la el. cu ani in urma cind mergeam la rugi in banat asta era prajitura mea preferata. te rog spune-mi care e numele sa pot lua reteta. acu sint in canada si as vrea sa-i fac si fiicei mele niste prajituri romanesti. multumesc, mariana:)

  • http://www.blogger.com/profile/05539944768487015254 Elizabeth

    Multumesc foarte mult pt postarea retetei. Astazi am facut-o si eu si arada delicios de buna. ๐Ÿ˜€ Pozele ajuta foarte mult. cand caut o reteta caut sa fie cu poze pentru a vedea cum arata produsul finit deci MULTUMESC!
    Spor la gatit si la postat retete in continuare!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Simona draga, te pup pentru impartasirea retetei! :)
    E un pandispan bun, cu siguranta…si e un mod perfect de a folosi ouale ce prisosesc! ๐Ÿ˜‰
    Cred ca, in curand, voi crea un post special pe blog unde sa astern toate retetele primite de la voi :)
    Multumesc frumos si sa-ti traiasca Andreiutul!!!
    Sa fie sanatos si vesel…si tu la fel, ca sa imi mai scrii! ๐Ÿ˜›

  • http://www.blogger.com/profile/15398678746257932965 simona_h

    Pai e simplu.
    Ingrediente:
    -10 oua
    -10 linguri faina
    -10 linguri de zahar
    Separi galbenusurile de albusuri.Bati albusurile spuma cu zaharul pana poti rasturna castronul cu fundul in sus(scuze de expresie), apoi adaugi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Mai mixezi putin si adaugi faina. Compozitia o pui intr-o oala sau o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina(eu am o oala de genul oalei de ciorba, nici mare,nici mica)si o bagi la cuptor pana iese scobitoarea curata. Eu de obicei folosesc reteta dubla adica cu 20 de oua, 20 de zahar si faina ca ai mei sunt niste mancaciosi. Recunosc ca iese un tort imens. Daca il vreti mediu folositi reteta cu 15 oua..
    Sper ca m-am facut inteleasa.
    Am si eu un baietel de 5 luni,Andrei dar din pacate nu va putea gusta din tortul de anul asta.
    Sarbatori fericite tie si familiei tale. Te pup

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Simo draga, iarta-ma te rog ca iti raspund de-abia acum…as fi incantata sa ne impartasesti reteta ta!!! :)
    …si cat mai rapid, daca poti, ca sa fie o “inspiratie” buna pentru momentele dulci ce vor veni…de Craciun! :))
    Te pup si eu si iti multumesc pentru mesaj!

  • http://www.blogger.com/profile/15398678746257932965 simona_h

    Buna sunt noua pe aici, de curand am descoperit blogul tau si nu mai stiu ce reteta sa fac intai. Toate sunt atat de bune!!! Stiu si eu o reteta de blat, garantez pentru ea. Este la fel de usoara dar cred eu ca iese blatul mai inalt. O pot posta aici daca nu te superi bineinteles. Te pup si la mai multe retete.