Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Pentru ca am primit, acum cateva zile, o lada maaaare cu portocale de la niste prieteni, si pentru ca ne-am saturat de atata suc si vitamine :D, am pus in aplicare cateva retete ce contin portocale, printre care si aceasta prajitura cu migdale si portocale.
A iesit atat de buna, cum ne place noua -insiropata si aromata! :)
Ingrediente:
Pentru prajitura:
– 6 oua
– 200 g. zahar tos
– 250 g. migdale macinate
– coaja rasa de la 2 portocale
– sucul de la 1 portocala

Pentru sirop:
– coaja rasa de la 3 portocale
– 200 ml. suc proaspat de portocale
– 1 lingura miere
– 100 g. zahar tos
– 50 g. migdale, rumenite si zdrobite

Ingrediente blat:

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. (foc potrivit).
Tapetati cu hartie pergament o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare:
Incorporati migdalele:

…sucul si coaja de portocala:

Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas:

Turnati compozitia in forma:

Dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic:

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop… am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja :)

…aici, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece…
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! :)

Bine de stiut: – prajitura poate fi si congelata… dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

Tags:
  • georgette

    Am facut prajitura in week-end si a fost fooooarte buna. Multumesc Laura pt reteta.

  • Christina

    Ideea e super si prajitura foarte buna. Mi s-a parut prea dulce, de aceea voi adauga doar 1/2 din cantitatea de zahar cand o fac din nou. Multumesc

  • Anonymous

    oare o fi buna ?

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Gia, ce mult imi place cum ai zis… despre migdale si portocale… :) …doar tu esti fata cu portocale 😛

    Asa si este… si mie-mi plac foarte mult! …si in prajitura asta, combinatia celor doua a fost chiar fost magica!

  • http://www.blogger.com/profile/17038474328368566537 Gia

    multumesc :) portocalele si migdalele sunt cele mai frumoase si magice lucruri din lume :)

    http://www.fatacuportocale.wordpress.com

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    …ei, vezi cum te ajut eu pe tine sa te vitaminizezi! :)))
    …si cu ocazia asta, incerci si prajitura, ca-i super-aromata si buna! :)
    …sau prima e inghetata?! 😛

  • http://www.blogger.com/profile/04648664172695159344 Ginette

    Laura, vezi ce-mi faci?!?!!? Acum trebuie sa ma duc eu sa-mi cumpar o lada cu portocale.