Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Pentru ca am primit, acum cateva zile, o lada maaaare cu portocale de la niste prieteni, si pentru ca ne-am saturat de atata suc si vitamine :D, am pus in aplicare cateva retete ce contin portocale, printre care si aceasta prajitura cu migdale si portocale.
A iesit atat de buna, cum ne place noua -insiropata si aromata! 🙂
Ingrediente:
Pentru prajitura:
– 6 oua
– 200 g. zahar tos
– 250 g. migdale macinate
– coaja rasa de la 2 portocale
– sucul de la 1 portocala

Pentru sirop:
– coaja rasa de la 3 portocale
– 200 ml. suc proaspat de portocale
– 1 lingura miere
– 100 g. zahar tos
– 50 g. migdale, rumenite si zdrobite

Ingrediente blat:

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. (foc potrivit).
Tapetati cu hartie pergament o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare:
Incorporati migdalele:

…sucul si coaja de portocala:

Turnati compozitia in forma:

Dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic:

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop… am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja 🙂

…aici, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece…
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! 🙂

Bine de stiut: – prajitura poate fi si congelata… dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

">

Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas:

Dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic:

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop… am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja 🙂

…aici, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece…
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! 🙂

Bine de stiut: – prajitura poate fi si congelata… dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

">

Turnati compozitia in forma:

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop… am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja 🙂

…aici, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece…
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! 🙂

Bine de stiut: – prajitura poate fi si congelata… dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

">

Dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic:

…aici, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

">

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop… am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja 🙂

…aici, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

">

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece…
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! 🙂

Bine de stiut: – prajitura poate fi si congelata… dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.