Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)

Aceasta prajitura cu mure si crema de lamaie este fantastica!!!!! Am facut-o de atatea ori (si cu capsuni e grozava) si inca nu ne-am saturat de ea 😀

Va urez poftaaaaaa!!!!!!
Ingrediente pentru cca.18 bucati:

Blat:
– 6 oua mari
– 5 linguri rom
– 180 g. zahar
– 260 g. faina
– 20 g. de cacao
– 2 pliculete de zahar vanilat (20 g.)
– 2 lingurite praf de copt

Umplutura:
– 6 foi gelatina sau 10 g. gelatina granule
– 500 g. mure
– 750 g. branza de vaci
– 5 linguri miere
– 2 pliculete de zahar vanilat (20 g.)
– sucul si coaja de la 2 lamai
– 400 ml. smantana dulce pentru frisca

Glazura:
– 1 plic Tort Gelee
– 250 ml. suc de visine

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu hartie o tava de aprox. 25/35cm. Cuptorul se incinge la 160 grade C (foc domol). Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat cca. 5 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua:

Aluatul se aseaza in tava si se coace  cca. 20 minute.

Se rastoarna apoi si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca:

">

Pentru crema, se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie:
">

Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema.
Cand crema incepe sa se intareasca putin (dupa cca. 15 minute), se inglobeaza frisca batuta:
Finisare: Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru:
">

Finisare: Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru: