Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

Aceasta prajitura cu mure si crema de lamaie este fantastica!!!!!!!!!!!!!!! Am facut-o de atatea ori (si cu capsuni e grozava) si inca nu ne-am saturat de ea :P

Va urez poftaaaaaa!!!!!! :)
Ingrediente pentru cca.18 bucati:

Blat:
– 6 oua
– 5 linguri rom
– 180 g. zahar
– 280 g. faina
– 20 g. de cacao
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 2 lingurite praf de copt

Umplutura:
– 10 g. gelatina
– 500 g. mure
– 750 g. branza de vaci
– 5 linguri miere
– 2 pliculete de zahar vanilat
– sucul si coaja de la 2 lamai
– 400 ml. smantana dulce pentru frisca
– 1 plic Tort Gelee
– 250 ml. suc de visine

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu hartie o tava de aprox. 25/35cm. Cuptorul se incinge la 160 grade C (foc domol). Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat cca. 5 minute:


Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaoa:

Aluatul se aseaza in tava si se coace  cca. 20 minute.

Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca:


Pentru crema, se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie:

Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema.
Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta:

Finisare:Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton.

Crema se repartizeaza pe blat, in cadru:

Se aseaza deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine…

Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine:

Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa sea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza cu lingura peste fructe, cu atentie:


Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore.

Asa arata cand am scos-o din frigider… avea o culoare super-faina…din rosu s-a transformat intr-un roz-visiniu turbat :))

Se indeparteaza cu grija cadrul din jur:

Doua close-up’s … ca mi-a placut la nebunie cum a iesit :)

Se taie apoi prajitura in 18 …sau cate bucati vreti …si se orneaza cu lamaita, pe care eu n-am avut-o :)

Excelenta!!! …si foarte “proaspata” :D

 

P.S. Puteti sa faceti blatul cu faina de hrisca, si anume 200 g.
…fara cacao, deci :))

Tags:
About the Author

  • Aiana

    Crema se intareste pe foc….. se fierbe sau se intareste de la gelatina doar?

  • micsa

    mamamamama lesin nu alta.in week.o fac.doar ca am dulceata de capsuni.ms.pop

  • http://www.filmulete-pe.net Joana21

    arata splendid!

  • Diana

    Buna cu ce alt fruct futem inlocui murele?

  • Anonymous

    Draga mea Laura,am facut prajitura pentru serbarea de la gradi’ a puiului meu si…a fost prima care s-a terminat!Toate mamicile prezente mi-au cerut reteta!!Nu numai ca este foarte aspectuoasa si usor de facut,dar este si o “bomba “de vitamine pentru copilasi si nu numai:-P!!!
    Multumesc pentru ca,de fiecare data cand probez o reteta de la tine,am un succes garantat!Si ca,datorita tie,bucataria nu-mi mai e un chin,ci…chiar o relaxare foarte placuta!!!Muuuuulte imbratisari!Moni